tirsdag, september 25, 2012

Bethel College - livskraftig 125 års jubilant

Bethel College i Kansas, USA, feirer nå sitt 125 års jubileum. Grunnleggerne av skolen var prominente borgere av byen Newton og ledere for mennonite-fellesskapet, nylig emigrert fra Preussen, sør-Russland og andre øst-europeiske områder.

Det var mange skoler som ble grunnlagt på denne tiden. Kun få av dem klarte seg. Deriblant Bethel. En av årsakene var nok at de hadde hengitte anabaptister bak seg, som var villige til å satse. Bethel ble også en del av Kansas Conference of Mennonites, som senere skulle bli the Western District Conference of The General Conference Mennonite Church, grunnlagt i 1887. Bethel College var det første Mennonite skolen i USA. I 1894 ble den neste skolen etablert, som var Elkhart Institute i Indiana.

I forbindelse med jubileet har Keith Springer (bildet), her utenfor Bethel College, skrevet en jubileumsbok. 28.-30 oktober vil Spinger, som er professor emeritus i historie ved denne skolen, forelese ved den årlige Menno Simons Lectures som i år naturlig nok handler om skolens historie.

Ingen kommentarer: