mandag, september 03, 2012

Tysk baptist grep russernes hjerter når han ba om tilgivelse på vegne av familien

Mange russere tok til tårene da Hans Guderian (bildet), president for Den europeiske baptistføderasjonen ba om tilgivelse på vegne av sin familie.

- Det er nok mange russere som forbinder navnet Guderian med minnet om panser-general Heintz Guderian, og de tyske soldatenes grusomme og ødeleggende kampanje i Russland under den andre verdenskrig. Som en del av familien Guderian vil jeg på familiens vegne vise min respekt for de mange ofre, for deres lidelser og for at så mye uskyldig blod er utløst. Jeg bøyer meg for Gud og ber om deres tilgivelse, sa Hans Guderian.

Og ordene berørte deltagerne på kanskje den aller største baptistkonferansen i Russland noensinne. Den fant sted i Bryansk 26.-27. juli med 4000 deltagere. Samtlige av dem reiste seg stille etter at Guderian hadde bedt om tilgivelse, og mange gav uttrykk etterpå for djup takknemlighet for at Guderian hadde gjort dette. Heintz Guderian er en fjern slektning av Hans Guderian.

Det var en tid for omvendelse og forsoning på hele denne konferansen. Hundrevis av mennesker kom frem under alterkallene for enten å gi sine liv til Kristus for første gang, eller fornye sitt forhold til sin Herre og Mester. Det gjaldt både unge og gamle.

Første protestantiske bogermester
Blant talerne på konferansen i Bryansk var også den nylig valgte borgermesteren for byen Togliatti, Sergeij Andreyev. Han er baptist, og den første protestantiske kristne valgt til en slik stilling i Russland siden tsarregimet!

Andre talere var visepresidenten for Den ukrainske baptistunionen, pastor Igor Bandura fra Odessa og vekkelsesforkynneren Wander Gomez fra Rio de Janeiro.

Et av hovedtemaene var misjon.

Konferansen arrangeres hvert fjerde år.

Ingen kommentarer: