søndag, september 09, 2012

En hellighets-dåp

Duncan Campbell (bildet), som fikk være det menneskelige redskapet i den gjennomgripende vekkelsen som rystet øyene Lewis og Harris på Hebridene i årene 1949-1951 har sagt noe som jeg personlig tror er det største behovet blant menigheter i Norge, for tiden:

'En hellighets-dåp, en demonstrasjon av gudfryktig liv, er vår tids skrikende behov'.

Ordene er kolossalt utfordrende! Vi lever i en tid hvor det nærmest er umulig å se noen forskjell på en kristen og en ikke-kristen. Livsstilen er stort sett den samme. En tid har det jo også vært populært å si at vi må bli som de ikke-kristne, slik at vi kan vinne dem for Jesus. Hvor mange har vi vunnet på den måten?

Jeg har ikke svarene på alle de spørsmålene utsagnet fra Duncan Campbell reiser. Men jeg utfordres av dem, som jeg utfordres av ordene til apostelen Paulus: 'Og skikk dere ikke lik denne verden, men bli forvandlet ...' (Rom 12,2)

Altså ikke fortsette som om alt er i orden og rett og riktig, men la seg forvandle. For å bli mer lik Jesus! Ikke inn i en rigid lovformalisme, men bli preget, forvandlet av Den Hellige Ånd, til å ligne på Jesus. Slik at når ikke-kristne ser oss, ser de Ham.

Ingen kommentarer: