onsdag, september 05, 2012

I kveld skal vi feire nattverd for første gang i Kristi himmelfartskapellet

Det blir en merkedag for Kristi himmelfartskapellet i dag, når vi feirer den aller første nattverdgudstjenesten vår i det nye bønnekapellet.

Hver onsdag kl.18.00 skal vi feire Herrens måltid med de som kommer. Vi prøver ut en egen nattverdliturgi, som jeg har satt sammen av bønner og hymner fra den første kristne tiden. Så får tiden vise om det skal gjøres endringer på denne. Vi kommer også til å bruke liturgiene som Sandom-stiftelsen har laget, og som mange kjenner fra retreater enten på Sandom, Thomasgården eller Lia. I nattverdliturgien for Kristi himmelfartskapellet er det plass for frie bønner, og da vil vi ta med oss bønneemner som folk kan sende inn til oss. Som jeg har fortalt tidligere her på bloggen fikk vi et kors i gave fra kristne i Syria. Det skal minne oss om å be for våre forfulgte og lidende venner der. Vi vil med det første opplyse om adressen du kan sende bønneemnene til du ønsker vi skal be for.

Jeg vil rette en hjertens takk til alle som har bidratt med små og store gaver til kapellet. Uten dere ville vi aldri klart det. Men nå står bønnekapellet der. Vi mangler fremdeles pipa, men den kommer etter hvert på plass. Det gjør også stolene og andre ting som skal gjøre kapellet vakkkert. For tiden arbeides det med å sette istand bønnehagene utenfor. De blir svært vakre.

På bildet ser du den flotte nattverdkalken vi har fått låne. Den står på det vakre alteret.

Ingen kommentarer: