tirsdag, september 04, 2012

Ukrainske baptister vil plante en menighet i hver by som har mer enn 5.000 innbyggere

Baptistene i Ukraina har satt seg et ambisiøst mål: De vil plante en menighet i hver by som har mer enn 5.000 innbyggere!

Denne planen ble presentert på den fjerde All-Ukrainske kongressen som ble arrangert i Lviv 16.-19. august. På kongressen deltok 4.000 delegater, og mer enn 10.000 fulgte møtene via Internett.

For tiden finnes et 2.500 baptistmenigheter i Ukraina, som tilsammen har drøyt 130.000 medlemmer. I det veldige ukrainske riket finnes det 131 byer som har mer enn 5.000 innbyggere uten en baptistmenighet. 150 nye menigheter er blitt grunnlagt siden 1990. I tillegg til menighetsplantingsprosjekter, satser man også på små hjemmegrupper.

Ukraina - et stort sendelaand for misjon
Du visste det kanskje ikke - men Ukraina er blitt en av verdens store sendenasjoner. De siste 20 årene er mer enn 500 misjonærer blitt sendt ut, spesielt til land i Sentral-Asia som Kasakhstan, Kigisistan, Tadjikistan, Turkmenistan og Usbekistan så vel som Aserbadsjan og Tyrkia. Ja, til og med i Egypt og Portugal finnes det ukrainske baptistmisjonærer!

Irek Skoczen, polsk pastor og representant for den polske baptistunionen som deltok på årskongressen ba ukrainske baptister om hjelp til å evangelisere Polen.

Samtlige talere på konferansen, Hans Guderian, presidenten for Den Europeiske baptistføderasjonen,  presidenten for Slavic Baptist Churches i USA, Vitalilij Korchevskiy (Brookhaven, presidenten for den russiske Baptist Union, Alexeij Smirnov (Moscow), og presidenten for Den Ukrainske Baptist Union, Vyacheslav Nesteruk (Kiev), talte om behovet for målrettet og strategisk evangelisering.

Det er et stort takkeemne at ukraiske baptister er så opptatt med å vinne mennesker for Jesus, og at de lykkes med det i stor grad. Det er vekkelse mange steder i landet.

Bildet er fra en pastorkonferanse i Ukraina som ble holdt tidligere i år.

Ingen kommentarer: