onsdag, november 14, 2012

Den som seirer - den himmelske belønningen, del 1

Mot slutten av kirkeåret er det vanlig å lese Åpenbaringen. Det er et vers som har talt veldig til meg i dag, og det er ordene som gis til menigheten i Filadelfia:

'Jeg kommer snart. Hold fast på det du har, så ingen tar seierskransen fra deg!' (Åp 3,11)

I sendebrevene hører vi til stadighet ordene: 'Den som seirer ...' Det går klart frem av det vi leser at det er mulig både å vinne og tape, seire eller lide nederlag. Det er viktig å få med seg at begynt ikke er det samme som endt. Vi har et stykke vei å gå, og Det nye testamente taler ved flere anledninger om en himmelsk belønning.

Jeg kommer aldri til å glemme møtet med Mama Maggie i Lambertseter kirke: 'Hva har verden å by på?,' spurte hun og så la hun til: 'Gå for belønningen som venter i himmelen!'

I denne artikkelserien skal vi se nærmere på de stedene i Det nye testamente som taler om den himmelske belønningen. Om det som venter de som fullfører løpet, og bevarer troen. Jesus er tydelig når Han sier:

'Ikke enhver som sier til meg: 'Herre, Herre!' skal komme inn i himmelriket, men den som gjør min himmelske Fars vilje'. (Matt 7,21)

Belønning
2.Kor 5,10 forteller oss at vi alle - uten unntak - en dag skal tre frem for Kristi domstol og her vil vi dømmes for alt vi har gjort:

'For vi må alle fram for Kristi domstol, for at hver og en kan få lønn for det han har gjort gjennom sitt liv i kroppen, enten godt eller ondt'.

Legg nøye merke til ordlyden her: 'få lønn'.

Enkelte mener at om de bare så vidt kommer innfor porten, så må det holde. Men slik er det ikke. Det er en regnskapsdag som venter, og en belønning skal gis, eller tapes. Mange kristne overser alvorligheten som ligger i dette. De er så opptatt av at 'alt er bare nåde', at de ikke 'arbeider på sin frelse:

'Mine kjære, dere har jo alltid vært lydige mens jeg var hos dere. Så vær det enda mer nå når jeg er borte, og arbeid på deres egen frelse med respekt og ærefrykt. For det er Gud som er virksom i dere, så dere både vil og gjør det som er etter Guds gode vilje. Gjør alt uten murring og misnøye, så dere kan være uklanderlige og rene, Guds barn uten feil midt i en vrang og villfaren slekt. Dere stråler blant dem som stjerner på nattehimmelen når dere holder fast på livets ord, og da skal jeg få den ros på Kristi dag at løpet mitt og strevet mitt ikke har vært forgjeves...' (Fil 2,12-16)

Legg merke til ordene jeg har uthevet. I den gamle oversettelsen sto det: 'arbeid på deres frelse med gudsfrykt og beven'. Vi skal med andre ord ikke ta lettvint på vår frelse, den som kostet Jesus livet. Jesu blod er dyrebart.

Belønningen gis også etter vårt arbeid, sier Guds ord:

'men de skal få lønn hver etter sitt arbeid'. (1.Kor 3,8)

Dette bibelstedet forteller oss at den belønningen Gud gir er helt og fullt avhengig av at vi fullhører det som er vår oppgave her på jorden.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: