tirsdag, november 27, 2012

En tyrkisk menighetsplanters hverdag, del 3

Her fortsetter beretningen om den tyrkiske menighetsplanteren:

Når vi kom til byen vår første gang var vi de eneste kristne. Vi begynte å holde møter der, og i fem omkringliggende byer. Vi opplevde Guds beskyttelse, og er veldig takknemlige for det.

Vi kan vitne om at mange er åpne for evangeliet i vårt område. Vi holder regelmessige dåpshandlinger (se bildet) i vår forsamling, noen ganger bruker vi et svømmebasseng, andre ganger døper vi i sjøen, eller i havet.

Forsamlingen er som en stor familie. Nå er vi omlag 30 døpte medlemmer. Det er en stor grad av hengivenhet og sterke åndelige bånd som binder de troende sammen. Vi møtes flere ganger i uka. Hver lørdag kommer menigheten Agape sammen for å spise og for å be. På søndager holder vi våre gudstjenester.

Vi er nå i en prosess med å starte en ny forsamling i en annen by. Den ligger omlag 120 kilometer herfra, og vi kjenner mennesker der som er åpne for evangeliet. En av dem er en potensiell leder, og kona hans er også en troende. Det vil ta noen år før denne forsamlingen er etablert.

Mange som sitter i fengsel ønsker å få besøk av oss. Det er en stor glede for oss å kunne dele evangeliet med mennesker i nød og være vitne til hvordan de kommer til tro.

Eneste evangeliske menighet blant 7,5 millioner mennesker
Herren har gitt vår menighet en stor oppgave og visjon. Vi er den eneste evangeliske menigheten blant 7,5 millioner mennesker og man kan reise i seks timer i alle retninger før man finner en annen kirke! Med Herrens hjelp arbeider vi nå ikke bare for at vår menighet skal vokse, men for å disippelgjøre de troende som bor spredt omkring i avsidesliggende områder. I vår region finnes det 16 byer, og det er vår visjon å etablere flere menigheter.

(fortsetter)

Ingen kommentarer: