torsdag, november 15, 2012

Den som seirer - den himmelske belønningen, del 2

Her fortsetter serien om belønningen som venter i himmelen:

Åp 22,12 forteller oss at Jesus har belønningen med seg:

'Se, jeg kommer snart, og lønnen jeg vil gi har jeg med meg. Jeg skal gjengjelde hver og en etter hans gjerning'.

Legg merke til hva som sies her: 'etter hans gjerning'.

Jesus har tydeligvis noe Han vil gi enhver som kommer til himmelen, men lønnen står i forhold til den gjerning som er gjort her nede på jorden.

Jesus taler om dette i Bergprekenen: 'Dere skal ikke samle skatter på jorden, hvor møll og mark ødelegger, og hvor tyver bryter inn og stjeler. Men dere skal samle skatter i himmelen, der verken møll eller mark ødelegger og tyver ikke bryter inn og stjeler. For der skatten din er, vil også hjertet ditt være'. (Matt 6,19-21)

Merk uttrykket: 'samle dere skatter i himmelen'. Jesus taler her om gjerninger som gjøres for Ham, og for Hans rike. Om investeringer. Det er mulig å investere her på jorden, men da får man også lønnen her. Investerer man i himmelen, får man belønningen der. 

Jesus taler mye om lønn - enten her i tiden, eller i himmelen. I Bergprekenen heter det:

'Pass dere for å gjøre gode gjerninger for øynene på folk, for å bli sett av dem. Da får dere ingen lønn hos deres Far i himmelen. Når du gir en gave til de fattige, skal du ikke utbasunere det, slik hyklerne gjør i synagogene og på gatene for å bli æret av mennesker. Sannelig, jeg sier dere: De har alt fått sin lønn. Når du gir en slik gave, skal ikke den venstre hånden vite hva den høyre gjør, for at det kan være en gave i det skjulte. Og din Far, som ser i det skjulte, skal lønne deg. Når dere ber, skal dere ikke gjøre som hyklerne. De liker å stå i synagogene og på gatehjørnene og be for å vise seg for folk. Sannelig, jeg sier dere: De har alt fått sin lønn'. (Matt 6,1-5)

Merk deg ordene jeg har fremhevet.

Belønning for etterfølgelse
Jesus taler også om en belønning som venter på dem som oppgir alt for å følge Ham:

'Jesus svarte: «Sannelig, jeg sier dere: Enhver som har forlatt hus eller brødre eller søstre eller mor eller far eller barn eller åkrer for min skyld og for evangeliets skyld, skal få hundre ganger så mye igjen. I den tiden som nå er, skal han få hus, brødre, søstre, mødre, barn og åkrer – men også forfølgelser – og i den kommende verden evig liv'. (Mark 10,29-30)

(fortsettes)

Ingen kommentarer: