onsdag, november 28, 2012

En tyrkisk menighetsplanters hverdag, del 4

Her fortsetter historien om en menighetsplanter i Tyrkia:

Helt fra første stund vi kom hit har vi opplevd mange angrep og mye mobbing. Vi er blitt vant med brev og eposter med truende innhold, så vel som sjikanøse telefoner mot meg og min familie. Et enkelt skilt med kors på eller bruk av andre kristne symboler vil kunne utløse aggresjon hos enkelte, og noen går til det skritt å knuse vinduene i menighetslokalet vårt eller ødelegge andre ting.

Ved en anledning arresterte politiet en morder som hadde bevæpnet seg og gjort seg klar til å drepe meg. I 2005 ble jeg kidnappet av en gruppe ekstremister som holdt meg fanget over en tid, og truet meg til å stanse mine kristne aktiviteter. Siden den gang har tyrkiske myndigheter utstyrt meg med en livvakt, og politiet passer på menighetslokalet vårt døgnet rundt. Dette er vår virkelighet og vi ønsker å være Kristi vitner selv blant folk som hater oss.

Fattige
De som kommer til våre menigheter er for det meste fattige mennesker. Vi må betale omlag 5000 norske kroner for å leie menighetslokalet vårt, og vi klarer bare å samle inn omlag 1200 kroner i kollekter. Unge mennesker som kommer til tro på Jesus, flytter gjerne til andre steder for å studere.

Vi er så takknemlige for Guds hjelp midt oppe i alle våre vanskeligheter, og de gjør oss mer avhengig av Ham enn uten disse vanskelighetene. Ordene fra Joh 5,17 står for meg hele tiden, og er en stor motivasjonsfaktor i livet mitt - for Gud er alltid aktiv, og vi mennesker trenger å slå oss i lag med Ham i det Han gjør:

'Men Jesus sa til dem: Min Far arbeider inntil nå, og også jeg arbeider'.

Bildet viser menighetslokalet til menighetsplanteren i vår reportasje.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: