søndag, november 04, 2012

Kinesisk husmenighetsleder angrepet på motorveien

En av de mest kjente og uredde talsmennene for religionsfrihet i Kina, pastor Liu Fenggang (bildet), ble angrepet av en ukjent person, og fikk bilen sin smadret på motorveien mellom Beijing-Habin 17.oktober. Mannen som angrep Fenggang, som er pastor for en stor husmenighet i Beijing, kjørte en svart SUV med skiltene tildekket.

Tidligere på dagen hadde pastor Fenggang kjørt en venn av seg til Beijing til Tangshan, i naboprovinsen Hebei. På veien tilbake var de akkurat kommet frem til et tollsted i Xianghe. Et metallgjerde var satt opp, som tvang billistene inn på en kjørefil. De to synes dette var merkelig, siden det ikke var noen politimann der til å kontrollere kjøretøyene. Etter å ha passert sjekkpunktet dukker den svarte SUV'en opp, og tvinger pastor Fenggang til siden. En mann med en metallklubbe kommer ut, og går til angrep på bilen, og forårsaker store skader på den. Etter å ha utført hærverket setter han seg så inn i bilen og kjører videre.

Pastor Fenggang og de andre i bilen kom ikke til skade, men de var redde. Det er ikke første gang pastor Fenggang blir utsatt for trusler. Han kjemper ivrig for tros- og samvittighetsfrihet i Kina. Og det er det mange som ikke liker. La oss huske ham i våre bønner.

Ingen kommentarer: