mandag, november 19, 2012

Peter Halldorf blant gjestene når pave Tawadros II ble kronet

Preses for den økumeniske kommuniteten i Bjärka Säby, Peter Halldorf, var blant de mange innbudte gjestene fra fjern og nær når den nye koptiske paven, Tawadros II, ble kronet under den store høytideligheten i Markuskatedralen i går.

Markuskatedralen var overfylt og vel så det med sine 6000 gjester. Høytideligheten ble innledet allerede ved syv-tiden om morgenen. En drøy time senere ble den nye paven ført inn i prosesjon, sammen med 100 biskoper fra sin residens og frem til katedralen.

Utenfor porten til katedralen ble han overrakt en nøkkel, som symboliserer hans autoritet til å åpne og lukke. Han satte så nøkkelen i låsen og åpnet døren til Markuskatedralen. Da var han fortsatt iført sine svarte presteklær. Sammen med de festprydede biskopene ble han så ført inn i katedralen, hvor han gikk frem til alteret og knelte. Så begynte påkledningen av den nye paven, hvor hvert plagg symboliserer en del av det oppdraget han å fått til å være Kirkens hyrde.

Til slutt fikk han kronen på hodet - tegnet på at Kirken deler kongeverdigheten med Kristus, og på samme tid et bilde på at det er Kristus som er Kirkens hode.

Peter Halldorf var innbudt som gjest som representant for den økumeniske kommuniteten i Bjärka Säby, sammen med Johannesakademiets preses Samuel Rubenson, og Gunnar Lind fra Högalidskyrkan. Jeg kjenner ikke til hvem som representerte Norge, om det var noen.

Halldorf fikk også fremføre en personlig hilsen fra kommuniteten til den nye paven. Pave Tawadros II besøke som biskop Nya Slottet Bjärka Säby for noen år siden.

På bildet sees Peter Halldorf blant annet med patriarken Ignatios Zakkas I fra Damaskus ogbiskop Mattias från Sidnaya. (Foto: Kommuniteten i Bjärka Säby)

1 kommentar:

Bjørn Olav sa...

Det er lagt igjen en anonym kommentar til denne artikkelen. Jeg ser ingen grunn for å skrive anonyme kommentarer. Du er velkommen til å legge igjen kommentar om den er underskrevet med eget navn.