tirsdag, november 20, 2012

Den som seirer - den himmelske belønningen, del 4

Så langt i denne serien har vi sett på noen av de skriftstedene som viser at en himmelsk belønning venter oss, for de gjerningene som følger troen. Nå skal vi se nærmere på hva slags belønninger som er beskrevet:

Rettferdighetens seierskrans
Denne beskrives i 2.Tim 4,7-8: 'Jeg har stridd den gode strid, fullført løpet og bevart troen. Nå ligger rettferdighetens seierskrans klar for meg. Den skal Herren, den rettferdige dommer, gi meg på den store dagen, ja, ikke bare meg, men alle som med kjærlighet har ventet på at han skal komme'.

Denne seierskransen vil bli gitt til dem som har levd et godt og rettferdig liv for Gud. Det finnes to definisjoner i Bibelen på begrepet rettferdighet. Bibelen taler om at vi er blitt gjort rettferdige for Gud Faderen som et resultat av Jesus døde på korset for våre synder. Den rettferdighet som Jesus hadde er nå blitt vår. Denne rettferdigheten handler IKKE om våre gjerninger:

'For ikke noe menneske blir rettferdig for Gud på grunn av gjerninger som loven krever. Ved loven lærer vi synden å kjenne. Men nå er Guds rettferdighet, som loven og profetene vitner om, blitt åpenbart uavhengig av loven. Dette er Guds rettferdighet som gis ved troen på Jesus Kristus til alle som tror'. (Rom 3,20-22)

Den andre definisjonen av ordet handler om det livet vi lever ETTER at vi har gjort Jesus til Frelser og Herre i våre liv. Hvor det nye livet vi har fått i gave, skal vise seg i praktisk hverdagliv, hvor vi lever det nye livet etter Guds ords standard. Det betyr at det er visse ting som får konsekvenser for oss: vi slutter å stjele, lyve, bedra, - og lever i lyset med våre liv. Vi er villige til å betale prisen for å leve annerledes: sjikanen vi får fra andre, at vi blir løyet om, mister anseelse, får ødelagt vårt rykte.

Men i stedet for å slå igjen, velsigner vi. Vi ber for de som forfølger oss og taler ille om oss. Vi hjelper de med praktiske gjøremål som taler bak ryggen vår. Vi stifter fred der hatet råder, vi gråter med de gråtende.

For slike venter det en dag en himmelsk belønning: rettferdighetens seierskrans.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: