fredag, november 16, 2012

Hvordan gjøre seg rede for neste åndelige årstid, del 1

Jeg lærer stadig noe nytt av Christine Sine, her sammen med mannen Tom. Hun skriver om noe som har opptatt meg ganske lenge, og det er våre åndelige årstider. Akkurat slik som vi har vår, sommer, høst og vinter, i det naturlige, finnes det lignende årstider i vårt åndelige liv.

Akkurat der hvor Christine og Tom bor er det snart vinter, og de klargjør hagen for den. Vi nærmer oss tiden for advent, og det er mange ting som skal planlegges: julegaver som skal kjøpes, selskaper som skal holdes, og som man skal delta i. Det skal vaskes og pyntes og dekoreres. Listen er nærmest uendelig.

Kan vi forberede oss for denne årstiden? Her er noen av Christine Sine's forslag, jeg tror du vil finne de interessante:

1.Rydd unna de døde plantene i livet mitt
Det er så mange ting som distraherer oss. Det er unødvendige døde planter i livet mitt som vi trenger å kaste i kompostbingen. F.eks at jeg bruker alt for mye tid på å se gjennom alle epostene jeg får, eller bruker for lang tid på Facebook. Forhåpentligvis er det slik at om jeg kaster dem på komposthaugen, så kan de bli forvandlet og fornyet og vokse i den neste årstiden som er våren.

2. Sett de skjøre plantene innendørs
Et viktig spørsmål man bør stille seg i denne årstiden er: Hvilke sider er det ved livet mitt som trenger ekstra omsorg og pleie? Slik at de kan overleve og blomstre i fremtiden.

3. Dekke til pottene så de ikke fylles med vann
Dette har jeg lært av bitter erfaring: I fjor fylte jeg pottene mine for mye, noe som gjorde at plantene inni døde. Det er sider ved livet mitt som vi må tillate å få hvile uten å bli druknet. En av måtene Tom og jeg gjør dette på er å sette av en av adventsdagene til stillhet. Da er det viktig å sette dagen av i kalenderen, slik at den ikke fylles opp med andre ting.

De to siste rådene kan du lese om i morgendagens artikkel.

Ingen kommentarer: