torsdag, november 01, 2012

Hvor var Gud når orkanen Sandy rammet?

Hvor var Gud når orkanen Sandy rammet oss?

Det er Max Lucado (bildet), som stiller spørsmålet på vegne av riktig mange. Den bestsellende forfatteren, og pastoren for Oak Hills Church, viser til beretningen i Matteus om Jesus som stilner stormen på Genesaretsjøen, når han besvarer spørsmålet: 'Hva vi har sett på østkysten av Amerika, så disiplene på Generaretsjøen. Jesus ba disiplene gå ut i båten, og dra i forveien. Hvor var Jesus? Han var oppe i fjellsiden og ba! Jesus gjorde forbønnen til sin prioriterte oppgave. Kjente Han til stormen? Kunne Han føle vinden? Så Han tordenen? Det er det ingen tvil om. Når Han ble klar over faren som de stod overfor, valgte Han å be,' sier Max Lucado.

Ber fremdeles
Så legger Max Lucado til: 'Det gjør Han fremdeles! Han tilbyr en stadig forbønn på våre vegne'. Lucado siterer så Rom 8,34: '... han sto opp og sitter ved Guds høyre hånd, og han ber for oss'. 'Han ber for oss gjennom stormen, og på samme måte som Jesus kom gående på vannet for å møte disiplene, møter Han oss også i stormen, i det rette øyeblikket. Han gjør det samme i dette øyeblikket'.

Max Lucado skriver at Jesus virker gjennom de som kommer de som er berørt av Sandy: redningsmennene, medlidenheten til legene, vennligheten fra naboene, generøsiteten til de som gir.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Disse konservative dommedag profetene som lever i matriell rikdom og som fordømmer andre folkeslg. Hvorfor skal Gud høre på dem ? Dem holder igang kriger ved religion og penger. Så skal Jesus komme å støtte deres materalistiske grådige liv ,der dem ikke bryr seg med dem fattige i landet. Ta bort hjelp til dem syke og fattige er ikke Guds viktigste arbeide å støtte. Dem må gå inn i seg selv for å søke tilgivelse over sine egoistiske liv.Gud var ute for å hjelpe dem fattige og sønderknuste .

Bjørn Olav sa...

Denne gangen, Broder i Kristus, har du nok ikke lest hva denne artikkelen handler om. Og for det andre: Det er tydelig at du ikke vet hvem Max Lucado er. Ikke er han en 'konservativ dommedagsprofet' og ikke lever han 'et grådig materialistisk liv'.