tirsdag, november 13, 2012

Politiet stormet hjemmene til to baptistpastorer i Aserbajdsjan

7. november stormet politiet i Aserbajdsjan husene til to baptistpastorer, som begge har sittet fengslet for sin tro.

Hele 10 politimenn deltok i ransakingen av hjemmet til Zaur Balaev (bildet), hvor åtte medlemmer av menigheten han er pastor for var samlet. Pastor Balaev og hans kone var ikke der. De var i Moskva, hvor hans kone for tiden får behandling for kreft.

Politiet tok bilder av alle rommene i huset, og de beslagla kristen litteratur, blant annet Nytestamenter. De som var til stede ble fortalt at det var ulovlig å komme sammen på denne måten.

Politiet tvang også en kvinne ved navn Ramiz Osmanov, til å skrive ned en uttalelse om hva denne baptistmenigheten drev med. De tok henne så med til politistasjonen. Hun ble satt fri senere på dagen etter intense avhør.

Jeg har skrevet om Zaur Balaev en rekke ganger her på bloggen. Han satt fengslet fra mai 2007 til mars 2008 anklaget for vold mot statsmyndigheten, en anklage som var fabrikert av myndighetene selv. Han ble satt fri blant annet etter intenst arbeid fra eks-president Jimmy Carter.

Hamid Shabanov
Omtrent på samme tid som hjemmet til Zaur Balaev ble gjennomsøkt stormet politiet huset til en annen baptistpastor, som jeg også har skrevet mye om, nemlig Hamid Shabanov.

Her var bare Hamid Shabanov og hans kone til stede. Politiet konfiskerte hans kristne bøker, og Nytestamenter. Politiet hevdet Shabanov drev med illegal kristen virksomhet, og at det var forbudt å komme sammen. Men det var jo bare han og kona som var til stede, og det er vel ikke uvanlig at mann og kone oppholder seg hjemme!

Hamid Shabanov ble arrestert i juni 2008. Det ble da fabrikert en falsk anklage mot ham som bestod i at han oppbevarte våpen hjemme. Anklagene er latterlige siden Shabanov er pasifist! Likevel satt han to år i fengsel, og både han og menigheten er blitt truet med at det vil skje dem noe forferdelig om de ikke fornekter sin tro.

Ingen kommentarer: