søndag, november 25, 2012

En tyrkisk menighetsplanters hverdag, del 1

Dette er første del i en helt ny serie på bloggen, hvor jeg setter søkelyset på de kristnes situasjon i dagens Tyrkia. Vi kommer også til å se på landets kristne historie:

For flere år siden fant noen en annonse for gratis Nytestamenter i en lokalavis. Han ba om å få et eksemplar og to uker senere fikk han en pakke i posten.

Men den var tom. Han ringte en gang til og litt senere kom et eksemplar av Johannesevangeliet i postkassen. Han ble veldig imponert over det han leste, men han kjente ingen i byen sin som han kunne snakke med om det han hadde lest.

Noen få år senere byttet han jobb og det førte til at han også måtte flytte til en annen by. Han fortsatte å lese Det nye testamente. En dag han var på jobben fortalte sjefen hans om sin kristne tro og spesielt at han leste Bibelen. De to begynte derfor å studere den sammen. En mer moden kristen slo seg sammen med dem, og tok dem også med til en menighet.

Etter en tid foreslo pastoren for denne menigheten at han kanskje skulle reise ut til kysten for å plante en ny menighet der. Han følte hvordan Herren kalte ham til dette og han flyttet med familien sin til denne kystbyen.

Ganske snart begynte han å forkynne evangeliet og fant mange mottagelige hjerter. De som kom til tro oppmuntret ham til å bli deres pastor.

Dette var begynnelsen på Agape-kirken.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: