torsdag, desember 05, 2013

Hanukkah Menorahens mysterium, del 3

Her er tredje del av artikkelen til Asher Intrater og Ron Cantor, begge messianske jøder bosatt i Israel, som jeg har oversatt:

Enhet bringer Guds ild
Vi vet at Menorahen i Tempelet ble laget i tråd med den mal som Gud gav Moses. 'Se til at du lager dem etter det mønster som ble vist deg på fjellet'. (2.Mos 25,40) Så hvis det er slik at det syn Johannes så av en syvarmet Mennorah representerte enheten hos de troende, må ilden også symbolisere noe.

Uten Menorahen, kan du ikke ha ild, i hvert fall ikke en samlet, håndterlig og fokusert ild. Med det samme menorahen var laget, kunne ilden tennes. På samme måte: Når de troende kom sammen til Shavout (pinse) i enhet, 'på samme sted med samstemt sinn', i det de ventet på Den Hellge Ånd - ble de en åndelig Menorah som kulle tennes, og Ånden falt som ildtunger. Faktum er at bildet av de 120 med ildtunger på hodet er et bilde på en menorah med mange armer. Hver arm brenner, og gjør Guds vilje.

Med Menorahen på plass - nøyaktig slik Yeshua instruerte - 'Men vent i byen Jerusalem til dere blir ikledd kraft fra det høye'. (Luk 24,49) - falt Den Hellige Ånds ild ikke bare over men fungerte også gjennom den enkelte troende. Frukten av dette var at 3000 menn, pluss kvinner og barn, ble født på ny den dagen.

Menorahen lærer oss at Messias' kropp må bli bygget i følge det himmelske mønstert. Yeshua forteller oss i Joh 17 at Han har en djup lengsel etter enhet. Kun når Kroppen er i enhet kan Ånden flyte slik Han vil. (Apg 2) Sladder, baktalelse, uenighet, sjalusi og dess like arbeider alle for å motarbeide Guds autentiske ild.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: