onsdag, desember 04, 2013

To pinsebevegelser i USA finner hverandre

Et historisk møte fant sted i Springfield, den tredje største byen i delstaten Missouri, i forrige uke.

Da møttes lederne for Assemblies of God og Church of God in Christ, to av de største pinsebevegelsene i USA. Det er første gangen at dette skjer.

George O.Wood (til venstre på bildet), som er hovedtilsynsmann for Assemblies of God, uttrykte stor tilfredshet over at Church of God in Christ hadde takket ja til invitasjonen. Han ønsket også lederskapet i dette pinsesamfunnet varmt velkommen.

Lederne for de to pinsebevegelsene møttes i hovedkvarteret til Assemblies of God, hvor de deltok i en gudstjeneste i kapellet som er knyttet til stedet. I forbindelse med gudstjenesten minnet George O.Wood tilhørerne om at begge pinsebevegelsene var barn av vekkelsen i Azuza Street. Den første ledende biskopen for Church of God in Christ, C.H Mason, deltok også på stiftelsesmøtet til Assemblies of God i 1914. C.H Mason velsignet grunnleggelsen av Assemblies of God.

Wood nevnte også den beklagelige splittelsen mellom de to pinsebevegelsene, som i sin tid skyldes etnisitet og kulturforskjeller, ikke læremessige ulikheter.

Nåværende ledende biskop for Church of God in Christ, Charles E. Blake, som også er pastor for en menighet på 24.000 medlemmer i Los Angeles, deltok på møtet sammen med mange andre representanter for Church of God in Christ. Han sees midt på bildet.

Her er en link til en video hvor George O.Wood og biskop Charles E. Blake hilser forsamlingen i Springfield:

http://agtv.ag.org/chapel_112613_bishop_blake

Ingen kommentarer: