lørdag, desember 07, 2013

Hun arbeider blant 'disse mine minste' i Tyrkia, del 1

Det er gripende å lese vitnesbyrdet til Norita Erickson (bildet), grunnleggeren av Kardelen Mercy Teams, med base i Ankara i Tyrkia. Her arbeider hun og hennes team med tyrkere som har ulike funksjonshemminger.

Norita Erichson ble født i det sørlige California, men har armensk bakgrunn. Hun er etterkommere etter de armenere som ble utsatt for 'det armenske folkemordet', hvor et sted mellom 1 til 1,5 millioner armenere ble slaktet ned eller forvist av ottomanske soldater. Hun skulle derfor ha mange gode grunner til ikke å føle noen særlig varme mot tyrkerne.

Men etter å ha kjempet med bitterhet og vantro i deler av sitt liv, forteller hun at 'Gud har forvandlet mitt hjerte av stein' og gav henne en djup kjærlighet til det tyrkiske folk. Hun og ektemannen, Ken, har levd i Tyrkia siden 1987.

I 1979 flyttet hun og ektemannen til Holland, for å arbeide blant muslimske flyktninger, sammen med Youth with a Mission. Det var mens de var der at opplevde at Gud knuste hennes hjerte for skjebnene til de mange flyktningene fra Midt-Østen: Berbere, tyrkere, kurdere, iranere og afghanere. Men det var først og fremst tyrkerne Gud skulle legge på hennes hjerte.

Men tyrkerne var egentlig de siste hun kunne tenke seg å være sammen med! Ikke minst på grunn av det armenske folkemordet.

Forfedrene hennes kom nemlig fra Cilicia, i den sørlige delen av Tyrkia. 'Det var en armensk nasjon der for hundrevis av år, i den senere delen av det nittende århundre og den tidlige delen av det tyvende århundre,' forteller Norita Erichson.

Men det var før folkemordet.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: