mandag, desember 30, 2013

Kinesisk familie lider etter at faren ble arrestert

Datteren til den fengslede kristne kineseren, Jiang Mao (bildet), fortalte i helgen om den vanskelige familiesituasjonen som har oppstått etter at faren ble arrestert. Faren sitter fengslet i Shaanxi-provinsen.

Jeg har oversatt det gripende brevet som datteren, Jiang Huiwen, har skrevet om sin far:

'Jeg er datteren til Jiang Mao. Det følgende er en beskrivelse av hele prosessen fra min far forsvant til det øyeblikket da jeg forstod at han var fengslet, såvel som en beskrivelse av den nåværende situasjonen jeg står overfor i vårt hjem.

Etter at far gikk hjemmefra kvelden den 1. desember kom jeg ikke i kontakt med ham. Når jeg ringte ham den 2. desember, ved flere anledninger, fikk jeg beskjed om at telefonen var slått av. Til å begynne med trodde jeg at han hadde gått tom for batteri, så jeg tenkte ikke så mye mer over det. 24. september ble min mor utsatt for en trafikkulykke, og ble hardt skadet. Hun gjennomgikk en stor operasjon. Faren min tok seg av min mor på sykehuset. Vi har bodd i Xi'an (provinshovedstaden i Shaanxi-provinsen). Da huset vårt skulle rives og bygges opp igjen, dro vi til stedet hvor vi opprinnelig kommer fra, byen Yan'an, i fylket Zichang, også dette i Shaanxi-provinsen.

6. desember klarte jeg fremdeles ikke å få tak i min far. Vi kontaktet slektninger og venner. Uten å lykkes. 7.desember henvendte vi oss til kriminalpolitiet i fylket og meldte ham savnet. 9. desember var det fremdeles ingen utvikling av saken. Ikke før kvelden den 10. desember da en representant for sikkerhetspolitiet i Zizhou-fylket ringte meg og fortalte at de hadde arrestert ham.

Jeg tok avsluttende eksamener dette året. Men jeg har ikke klart å komme meg ut av huset for å skaffe meg en jobb. Jeg må passe på moren og broren min. Min bror ble alvorlig syk og min mor svært kvestet etter bilulykken. Hun har også svært høyt blodtrykk. Hun er helt avhengig av min fars omsorg. Han er nå arrestert helt uten grunn.

Far sliter også med alvorlige helseproblemer, blant annet en alvorlig diabetes. Jeg bekymrer meg veldig for ham. I tillegg bekymrer jeg meg veldig for et stort banklån vi måtte ta for å bygge huset vårt. Jeg ønsker å se meg om etter en jobb, men familien min klarer seg nå ikke uten meg. Derfor håper jeg nå far kan komme hjem'.

La oss be for denne lille familiens fortvilte situasjon.

Ingen kommentarer: