lørdag, desember 21, 2013

Kristne i Colombia trues på livet - nektes å holde gudstjenester

Kristne i det sørlige Columbia lever i konstant frykt for gerilja-grupper som nekter dem å holde gudstjenester.

Det er anslått at så mange som 150 kirker er stengt med tvang siden juli i år da en gruppe som kaller seg  '32 Fronten av Den bevæpnede Revolusjonsarmeen til Columbias folk', på spansk FARC-EP), lanserte en kampanje mot både romersk-katolske og evangelikale kirker i staten Putumayo. Gruppen har lagt ned forbud mot alle former for gudstjenestefeiring. Det gjelder samtlige småbyer og landsbyer. Kun forsamlinger som har spesial tillatelse fra geriljagruppen får anledning til å møtes.

De som lever i størst fare er de som kommer sammen i husmenigheter, ikke minst når omreisende forkynnere kommer på besøk.

'Hver gang mannen min eller en annen menighetsleder reiser ut for å forkynne evangeliet ute på landsbygda, kan jeg bare be: Herre, fortsett med å våke over dem og la dem være trygge hver eneste en av dem', forteller Jenanet Ortiz Pinto, til MornigStar News. Hun er kona til en av de omreisende evangelistene i området. Hun legger til:

'Jeg blir så full av sorg når jeg ser det som skjer omkring oss'.

Ekteparet Pintos har hatt det pastorale ansvaret for menigheten 'Guds kirke' i Puerto Asis i Putumayo siden 1988. Angel Pintos har reist som evangelist ved siden av å ha ansvar for denne menigheten og har hjulpet flere nyplantede menigheter i distriktet.

Med stor fare for sitt liv. FARC-EP har henrettet en rekke menighetsledere de siste årene. Siden denne gruppen oppsto har over en halv million mennesker mistet livet i Colombia.

Billedtekst: Disse seks personene ble nylig døpt i elven Putumayo. (MorningStar News/David Miller)

Ingen kommentarer: