mandag, desember 09, 2013

Misjonær drept, kirker satt i brann og fransk prest kidnappet i Kamerun

Misjonær drept. Kirker satt i brann. Fransk prest kidnappet. Kristne skadet.

Det er status for de siste ukers hendelser i Kamerun. Republikken Kamerun, som grenser til Den sentral-afrikanske republikk, Republikken Kongo, Gabon, Nigeria, Tsjad og Ekvatorial-Guinea, har ikke vært utsatt for så mye forfølgelse av kristne. Spørsmålet er nå om noe er i ferd med å endres, også i dette landet.

I følge opplysninger fra World Watch Monitor, ble den kristne misjonæren, David Dina Mataware, drept 13. november. Den islamske ekstremistorganisasjonen Boko Haram antas å stå bak ugjerningen. Drapet skjedde i landsbyen Ashigashia, som ligger på grensen til Nigeria.

Mataware ble drept samme dag som den franske presten, fader Georges Vandenbeusch ble kidnappet. Drapet på Matawere er det ingen aviser, TV- eller radiokanaler som har meldt, selv om det skjedde samtidig med kidnappingen av den franske presten og i samme område.

Mataware har arbeidet har arbeidet for misjonsorganisasjonen 'Christian Missionary Foundation' siden 2010. Denne misjonsorganisasjonen har sin base i Nigeria, og har arbeidet med å nå ulike stammer i det nordlige Kamerun med evangeliet.

Bildet er tatt i april i fjor og viser en av de som overlevde de brutale angrepene mot noen kirker i Kamerun. Et angrep iverksatt av Boko Haram. Mange av ofrene hadde fått strupen skåret over, mens andre ble slått eller brent til døde. (Foto: Cameroon Human Rights Monitoring)

Ingen kommentarer: