søndag, november 09, 2008

Evangeliets seier over New Age, trolldom og satanisme



I går fikk jeg et meget oppmuntrende brev med et sterkt bilde, av en god venn og pastorkollega. Han forteller i brevet at gjennom en del år, så har han fått overlevert en del ting fra mennesker som er blitt frelst. Det dreier som om amulleter, gjenstander brukt i okkult praksis som tarotkort, krystaller, en satan-bibel etc. I går gjorde han opp bål i hagen og destruerte alt sammen. Halleluja! Det viser kraften i evangeliet, når mennesker kan kvitte seg med slike ting. Jeg har opplevd det selv ved ulike anledninger i egen tjeneste. Mens jeg var pastor på Lillehammer ble en mann radikalt frelst, den dagen jeg ble innsatt som pastor for menigheten. Han hadde vært borti litt av hvert, både stoff og okkultisme. Noen uker etter at han hadde møtt Jesus, ringte han til meg og spurte om jeg ikke kunne komme hjem til ham. Han hadde en del ting han ville kvitte seg med. Jeg dro hjem til ham, og han hadde satt frem flere søppelsekker med alt det som hørte hans gamle liv til. Flere av disse tingene kunne ikke brennes, fordi de rett og slett ikke var brennbare. Så vi stappet alt sammen inn i bilen min og reiste på søppeldynga. Der fikk han kastet alt sammen. Når han var ferdig stilte Rune seg opp, strakk armene ut og ropte et høyt halleluja ut over søppelplassen. Han som satt i bua der vi betalte kikket opp. Noe slikt hadde han nok aldri vært vitne til. Søpla Rune hadde samlet gjennom årene, og som hadde bundet ham, ble borte. Han var vasket ren i Jesu blod. Er det ikke fantastisk?!

Dette skjedde under vekkelsen i Aposteltiden også. Vi leser om dette i Apgj 19,19-20:

"Også mange av dem som hadde drevet med trolldomskunster, samlet sammen bøkene sine, kom md dem og brente dem mens de så på. Og de regnet ut verdien av dem, og de fant at samlet kom opp i femti tusen sølvstykker. Slik vokste Herrens Ord sterkt og fikk makt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kjenner du til en konspirasjonist pastor som heter Texe marrs?
Han tilhører forresten King James Only bevegelsen. De er en gruppe som tror at alle andre bibler enn KJV er fra satan. Kjenner du til noe av dette. Han skriver mye om det okkulte. En annen som er i samme gate er David Bay som driverCutting edge minstries og Joe Chambers. Kjenner du til noen av disse og er de helt på jordet, eller har de noe å komme med?
Må si jeg er litt skeptisk speseilt i forhold til KJV læren.

MT

Bjørn Olav sa...

Dette er ukjente folk for mitt vedkommende. Jeg er generelt skeptisk til en del av disse konspirasjonsmakerne. Når det gjelder King James Only så er jeg skeptisk. King James er slett ingen "fullkommen" oversettelse.