torsdag, november 27, 2008

Nasjonal bønnekonferanse i Jerevan brakte forsoning mellom tyrkere og armenere





Jeg kjenner på en dyp takknemlighet til Herren, når jeg ser hvordan Gud fortsetter å bruke undervisningsmaterialet til den internasjonalt anerkjente bibellæreren Derek Prince, selv etter hans død. I går leste jeg hvordan Dereks undervisningsmateriale er blitt en katalysator for forsoning mellom tyrkere og armenere! Akkurat det er et enormt mirakel!

Det er Valerij Solin (det lille bildet), som er ansvarlig for Derek Prince Ministries i Russland, som forteller om dette. 24. april er som kjent en dag fylt av sorg for det armenske folk. Armenerne har i fire generasjoner kjempet med bitterhet og hat mot nabolandet Tyrkia. Dette skriver seg tilbake til 1915 da den tyrkiske regjering massarkerte over 1,5 millioner armenere, mange av dem hadde nektet å konvertere til islam.

24. april i år markerte en ny begynnelse for mange armenske kristne. En forunderlig historie om forsoning og tilgivelse begynte å utfolde seg etterat Derek Prince Ministries organiserte en nasjonal bønne- og fastedag in Jerevan, Armenias hovedstad. Effekten av denne konferansen merkes nemlig den dag i dag!

På denne dagen kom over 500 pastorer og legfolk sammen fra Armenia, samt besøkende fra Russland, USA, Tyrkia, Georgia, Iran, Kamerun og Nigeria, for å be og faste for helbredelse og vekkelse i Armenia.

Pastor John Pasterkamp fra Holland og Valerij Solin var innbudte talere og de talte om betydningen av tilgivelse, bønn og faste. Mens Den Hellige Ånd beveget hjertene til delegatene, mange av dem hadde mistet noen av sine slektninger i folkemordet i 1915. Disse opplevde nå at de skulle gi slipp på sin bitterhet og harde hjerter for Guds ansikt. De bestemte seg for å tilgi dem som hadde forfulgt dem,

På dette tidspunktet i møtet, med tårer i øynene, begynte mange troende å be både for Armenia og Tyrkia. Nye vennskapsbånd ble knyttet mellom disse to nasjonene som svar på bønn denne dagen!

Den derpå følgende uken, la Gud på hjertet til en tyrkisk pastor at han skulle reise til Armenia og besøke noen menigheter. Han var den første tyrkiske pastor noensinne til å be om tilgivelse for det som hadde skjedd i 1915. Denne nyheten ble til enorm oppmuntring for de armenske troende som så hvordan Gud hadde besvart deres bønner og deres faste.

Det sterke undervisningsmaterialet til Derek Prince har ligget til grunn for det som har skjedd. Mange av de troende som deltok på den nasjonale bønnekonferansen har lest dette, og etter konferansen har det åpnet seg nye muligheter for å få det spredd enda mer. Ta gjerne kontakt med den norske avdelingen om du vil være med på å støtte dette viktige arbeidet:

http://www.no.derekprince.com/

4 kommentarer:

Anonym sa...

En god del av undervisningsmaterialet til Derek Prince er oversatt til norsk. Og her er det veldig mye bra undervisning. Hvilke bøker etc. vil du anbefale av det som er utgitt?

Stener

Bjørn Olav sa...

Stener

Dette blir min helt subjektive mening. Men jeg kan anbefale følgende:

1.Tro til å leve etter. Dette er en grundig men enkel innføring i hva tro er, eller ikke er. Synes det er en av de beste bøkene om dette emnet.

2. Guds kraft gjennom proklamasjon og Takksigelse, lovprisning og tilbedelse. Fra trosbevegelsen har vi jo lært en del ting om å bekjenne Guds ord, ikke alltid like bra, men det finnes en nøkkel der. Prince ser på dette med en litt annen innfallsvinkel, hvor han snakker om å proklamere Guds løfter. Jeg har funnet det betydningsfullt i mitt liv.

3. Stevnemøte i Jerusalem. Dette er en biografi om Dereks første kone, som var dansk og virket i Israel. Spennende lesning. Forteller mye om Derek selv også.

4.Krig i himmelen. Dette er en særdeles viktig bok om den åndskampen vi står i daglig.

5. Historien formes gjennom bønn og faste. DETTE ER MIN ABSOLUTTE FAVORITT! Ingen har som Derek klart å skrive om forbønnens betydning for nasjonen og nasjonene.

6. Grunnvollen for kristen livsstil. Et meget grundig kurs om hva vi bygger vår tro på. Dette er en meget god bibelskole, for alle. Enten man har studert Bibelen i mange år, eller nettopp har begynt.

Vil også gjerne anbefale biografien som er skrevet om Derek. Det finnes også en DVD med et langt intervju med ham.

Vel,som du ser, det er mye å hente her. Med årene blir jeg bare mer og mer takknemlig for Derek Prince sin tjeneste.

Anonym sa...

Kunne du ha skrevet mer om Derek Prince sitt spennende liv?

Bjørn Olav sa...

Skriver mer enn gjerne mer om Derek Prince.