tirsdag, november 04, 2008

Historisk viktig misjonskonferanse i Ukraina





200 ledere fra 16 misjonsorganisasjoner fra seks ulike land, har vært samlet til en internasjonal evangelisk misjonskonferanse i Irpen i Kievområdet i Ukraina 24.-25 oktober. Konferansen er historisk, fordi dette er første gang så mange ledere fra så mange misjonsorganisasjoner har vært sammen for å kunne samtale om viktige temaer knyttet til evangelisering i det tidligere Sovjetunionen.

Blant deltagerne var den All-ukrainske unionen av Evangeliske kristne-baptistene, Det Ukrainske Bibelselskapet, Fellesskapet av uavhengige kirker og misjoner i Ukraina, og andre. Her fantes teologer, missiologer, organisatorer som har analysert erfaringene, resultatene, strategiene og de nye mulighetene for misjon og evangelisering innenfor grensene av den tidligere Sovjetunionen. Det ble gitt et tilbakeblikk på de siste 20 årene og da med særlig vekt på den religiøse friheten eller mangel på sådan. Det ble sett nærmere på den krise mange evangeliske kirker opplever for tiden, og man samtalte om muligheten for et bedre samarbeide mellom kirker og kristne organisasjoner. Hensikten med samlingen var også å studere effektive kirkevekstmodeller.

En av innlederne, Alekseij Melnichuck, som representerer Connect International, talte om behovet for at kristne sluttet å kjempe mot hverandre og heller samarbeidet om å nå de unådde.

I følge våre kontakter har konferansen vært til stor velsignelse. Så får vi se hva som blir de praktiske følgene av den. Det er svært viktig at evangeliske kristne får muligheten til å møtes på denne måten. Forfølgelsen mot evangeliske kristne tiltaler i deler av det tidligere Sovjetunionen. Du kan lese mer om det på: http://www.martyrkirkensvenner.blogspot.com/ Denne bloggen oppdateres jevnlig med informasjon blant annet om de evangeliske kristnes situasjon i Øst. Det øverste bildet er fra et misjonssenter i Irpen hvor konferansen ble holdt.

Ingen kommentarer: