mandag, november 24, 2008

Broder Andreas skiftet sykkeldekk for å vise muslim hvem Jesus er



Jeg holder på å lese en helt ny bok av broder Andreas som foreløpig bare finnes tilgjengelig på internett. Du kan abonnere på den, så bare ta kontakt så skal jeg videreformidle kontakten.

Broder Andreas, som er et av mine store forbilder, forteller om noe som hendte ham for ikke så lenge siden. Selv om han nå er blitt 80, så er han fremdeles svært aktiv i å bringe evangeliet til de mest mørke stedene på vår jord. De siste årene har han arbeidet mye i Midt-Østen, og da særlig blant muslimske grupper som f.eks Hamas. Men som dere sikkert vet er broder Andreas fra Holland og er bosatt der. Dette skjedde i hjembyen hans:

"Selv om jeg lever i en by med mange kirker, finnes det også flere moskeer her. På fredag ettermiddag hører jeg ofte bønneropene fra minaretene helt inn i mitt arbeidsværelse. Når jeg er ute å handler på lørdagene treffer jeg ofte mang muslimske familier. Du oppdager lett hvem de er på måten mennene går og fordi kvinnene bærer slør på hodene. Hva tenker de om de kristne? Hilser vi på dem med et smil og et hjertelig: God morgen?

For ikke så lenge siden gikk en muslim forbi huset vårt. Han gikk med sykkelen ved siden av seg. Jeg så at han hadde flatt dekk så jeg stoppet ham og spurte om jeg kunne være til hjelp? Det skulle vise seg at dekket hadde fått syv hull. Jeg inviterte ham inn, serverte ham kaffe og reparerte dekket. Hvis vi ikke starter prosessen med skape vennskap i det som er vennlige omgivelser, hvordan skal vi kunne forvente å klare å gjøre det når omgivelsene er fiendtlige?"

Jeg tenkte: Så typisk broder Andreas! Han viser Kristi kjærlighet og sinnelag og vinner mennesker ved praktisk kristendom!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Boken er oversatt til svensk med tittelen "Hemlig frihet"og kan bestilles fra gospelmedia.se. Forhåpentligvis blir denne boken også oversatt til norsk.

Stener

Bjørn Olav sa...

Jeg tror ikke dette er samme bok, Stener. Den jeg leser er en bok om Jona. Jeg skal forsøke å få skaffet meg boken du nevner, for jeg er redd for at den ikke kommer til å bli oversatt til norsk. En annen bok: Light force ble heller ikke oversatt til norsk. Jeg tror nemlig at et intervju med Dagen skapte så mange bruduljer for broder Andreas at norske forlag kvier seg for å utgi dem. Jeg tror broder Andreas ble veldig misforstått, men det norske Israelsmiljøet er nokså hårsårt.

Bjørn Olav sa...

Jeg får vel rette og si at "deler av det norske Israelsmiljøet er hårsårt"

Anonym sa...

Ok, jeg tok nok feil av disse to bøkene. Jeg trodde ikke at enkelte miljøer kan ha så stor makt over norske forlag. Skulle tro at Åpne dører presser på for at broder Andreas nyere bøker også blir utgitt på norsk.

Stener

Anonym sa...

Så enkelt og altså så vanskelig. "Broder" Andreas er inne på noe vesentlig; omsorg og kjærlighet i hverdagen gjør den store forskjellen.

I forrige artikkel "Den levendegjorte Kristus" er 1. Kor. 12,31 såvidt nevnt "Men søk etter de nådegavene som er de beste. Men likevel skal jeg vise dere en mye bedre vei." Paulus har skrevet om "legemet" og tatt opp de forskjellige nådegavene i forkant hvor han oppsummerer at vi ikke alle er apostler, profeter osv. Men vi skal altså søke etter de beste/største nådegavene for oss etter som Ånden har gitt oss. MEN så går han over til neste kapittel som omhandler Kjærligheten, den største gaven, som han kaller for en mye bedre vei. Dette er den aller største gaven for alle og er grunnlaget for alt kristne foretar seg!

Det ser ut som "broderen" har skjønt dette!

Hilsen
Thomas i S.

Anonym sa...

Et annet boktips.
Sjekk ut websiden til George Verwer og boken "True grit".

Stener

Bjørn Olav sa...

Nei, jeg vet ikke Stener, jeg synes bare det er påfallende at ingen kristne norske forlag har gitt ut noen av Broder Andreas sine siste bøker. Hermon gav ut Kallet for noen år siden, og det er en bok som absolutt er vel verd å lese. Kanskje de som leser dette skulle ta kontakt med Åpne Dører og etterlyse disse nye bøkene av broder Andreas. Og: jeg håper jeg tar feil. Intet ville glede meg mer enn at jeg tok feil, og at noen faktisk vil utgi disse bøkene!

Takk for det andre boktipset! Det skal jeg se nærmere på.

Bjørn Olav sa...

DENNE broderen har skjønt det, Thomas! Broder Andreas har mye å lære oss alle. Ikke minst har vi mye å lære av hans djervhet, hans villighet til å påta seg lidelse, hans villighet til å gå alle steder. Broder Andreas pleier å si: Jesus har sagt at vi skal gå ut, ikke at vi skal komme tilbake!

Historien om lappingen av det punkterte dekket er typisk. Her reiser denne mannen over hele verden, treffer tusenvis - men så ser han denne ene, og bruker anledningen til å vitne! Om Jesus.

Et PS til slutt:
(Thomas takk for det du har sendt. Det kommer meget godt med. Gud velsigne deg! Så kryptisk for andre, men forståelig for deg.)

Anonym sa...

Boken "Secret belivers" som er utgitt på svensk med tittelen ""Hemlig frihet", vil bli utgitt på norsk i 2009. Opplysningen har jeg fått fra Åpne dører.

Stener