tirsdag, juli 01, 2014

Kildematerialet til serien om Det nye kalifatet og Dyret fra Midt-Østen

Noen har etterspurt kildematerialet jeg benytter meg av når det gjelder serien 'Det nye kalifatet og Dyret fra Midt-Østen'. Jeg skal forsøke å redegjøre for dette:

Først og fremst benytter jeg meg av hovedkilden: Daniels bok slik den er gjengitt i Bibelen Guds Ord 1997/2007

Aschehougs Verdenshistorie, bind 5, side 29-53.

Kari Vogt: Islams hus: Verdensreligion på frammarsj. 1993.

Knut S. Vikør: Ei verd bygd på islam. Oversikt over Midt-Austens historie. Samlaget 2004

Norman L. Geisler: Answering Islam. The Crescent in Light of the Cross. Baker Books 1993/2002

John Holen: Daniels bok. Profetisk perspektiv. Ansgar 1980

John Holen: Daniel og kritikerne. Filadelfiaforlaget 1973

Ron Cantrell: The Final Kingdom/Jerusalem 2000

John F. Walvoord: Israel in Prophecy, Zondervan Publishing House 1974

John F. Walvoord: The Nations in Prophecy. Zondervan 1975

Sist, men ikke minst, har jeg hatt gleden av å lese 'Dyret fra Midt-Østen' skrevet av Joel Richardson. Den er utgitt av Perleporten.org Dette er kanskje den beste boken som tar for seg denne fortolkningen av Daniels bok. Det er flere ting i denne boken jeg ikke deler synspunktene på, men boken er altoverveiende så god, velskrevet og faktaorientert at den bør studeres nøye av alle som er interessert i det profetiske ord.

Forsøk å les den uten de vanlige brillene du bruker. Det kan hende du blir overrasket, ja, provosert av forfatterens konklusjoner, men prøv dem på Guds Ord og historien! Denne boken inneholder langt mer dokumentasjon enn det min artikkelserie gjør. Min artikkelserie er ment å skape interesse for det profetiske ord, problematisere fastlåste konklusjoner og vekke til større bevissthet om Jesu snarlige komme.

Nå har ikke jeg for vane å lese politiske thrillere, men om du er interessert i slikt har Hermon utgitt en bok i denne genre, skrevet av Joel C. Rosenberg: Den tolvte imam. Jeg må innrømme at jeg synes den var veldig spennende, og i roman form forteller den samtidshistorie og avdekker noe av det vi står overfor i årene fremover.

2 kommentarer:

bjørn sa...

Joel Richardson var å hadde seminarer om dette i Salem Stavanger for 2 år siden. Det var veldig interessant og bra. Veldig Solid bruk av bibelen for sitt syn og veldig Jesus sentrert. Ut fra Guds ord, men også når man ser på utviklingen i verden, er jeg overbevist om at dette syn er rett..Vi må uansett være rede.

Bjørn Olav sa...

Enig, Bjørn. På meg virker Joel Richardson svært sunn.