onsdag, juli 02, 2014

ISIL befester sin makt og rykker fram

I går erobret den fryktede islamistiske terrorgruppen ISIL nok en by i Syria. Det dreier seg om den lille, men betydningsfulle, grensebyen Boukmal.

Erobringen kommer bare to dager etter at ISIL har utropt det Islamske kalifatet. Et transnasjonalt kalifat som mange ser på som det opprinnelige styresettet til Muhammed. ISIL sier nå selv at området de kontrollerer strekker seg fra det nordlige Syria til den irakiske provinsen Diyala, som ligger nordøst for Bagdad.

Og sporene etter terroristenes grusomheter begynner å vise seg. I den syriske byen Raqqa, hvor blant annet fader Paolo ble kidnappet, korsfester de nå mennesker på byens torg. Raqqa var en av de første byene som falt for disse grusomme islamistene, og regnes nå som deres høyborg.

Gruppens leder, som er utropt til den nye kalifen, irakeren Abu Bakr al-Baghdadi, er ikke snau når han nå lovpriser ISIL's store framgang og erklærer:

- Fortsetter dere vil dere erobre Roma og hele verden!

Jeg overraskes over de som mener at dette er bare noe forbigående. Vi har sett slike ting før, de kommer og går, sier de. Og glemmer den forferdelige tilstand tusenvis på tusenvis av mennesker nå gjennomlever. En trengselstid så stor. Verst av alt går det ut over de som bekjenner seg til Jesus, selv om dette også er en kamp mellom rivaliserende muslimske grupperinger som Shia og Sunni.

La oss tre inn som forbedere for de som nå lider, og lide sammen med dem, og la oss be om at lyset fra evangeliet nå må bryte igjennom dette beksvarte mørket.

Ingen kommentarer: