tirsdag, juli 01, 2014

Det nye kalifatet og Dyret fra Midt-Østen, del 10

Det syvende kapitlet hos profeten Daniel, åpner slik, fra vers 2:

'Daniel tok til orde og sa: Jeg så i mitt nattlige syn, og se: himmelens fire vinder pisket opp Det Store Havet. Fire store dyr kom opp fra havet, hvert av dem forskjellig fra de andre ...'

I forrige del av denne artikkelserien så vi nærmere på disse fire dyrene, og hvilke riker de representerer. I denne artikkelen skal vi se nærmere på Det fjerde dyret med de 10 hornene som omtales i dette kapitlet. Vi blir fortalt at disse 10 hornene står for 10 konger eller 10 kongeriker. Tilsammen til disse utgjøre riket til den kommende Antikrist:

'Det fjerde dyret skal være et fjerde riket på jorden, et som skal være forskjellig fra alle andre riker. Det skal fortære hele jorden, trampe den ned og knuse den. De ti hornene er ti konger som skal oppstå fra dette riket'. (v.23-24a)

Etter å ha sett dette synet ser profeten Daniel enda et horn vokse fram fra de 10 hornene. Vi kan lese om dette i vers 8:

'Jeg la nøye merke til hornene, og se, det var enda et horn, et lite et som kom opp mellom dem. Tre av de første hornene ble rykket opp for å slippe dette fram. Og de, på dette hornet var det øyne som menneskeøyne og en munn som talte store ord'.

Vi får senere forklart (v.19-22) at dette 'lille hornet' førte krig mot de hellige. Dette kan ikke være noen annen enn Antikrist. Om Antikrist heter det i vers 26:

'Han skal tale ord mot Den Høyeste, han skal tyne Den Høyestes hellige, og skal sette seg fore å forandre tider og lov. Så skal de hellige bli overgitt i hans hånd for en tid og tider og en halv tid'.

Det fjerde riket som omtales her - som det riket som Antikrist skal stige frem av - stemmer det med Romerriket?

Det er et historisk faktum at det var Romerriket som ødela og knuste Jerusalem i år 70 e.Kr. Dette imperiet var brutalt. I kjølvannet av Jerusalems ødeleggelse ble jøder drept i hopetall, og resten av dem fordrevet til jordens ender, slik Jesus forutsa.

Men så lenge de jødiske provinsene betalte sin skatt og anerkjente keiseren, ble de ikke knust. Det er viktig også å understreke at de årene den jødiske nasjonen var under det romerske imperiet, levde jødene ikke i undertrykkelse hva deres religiøse tros utfoldelse angikk. De kunne fritt tilbe Gud. Vi kan heller ikke si at den kristne tro ble utryddet under Romerriket. Det er heller tvert om. Menighetene - til tross for tidvis hard forfølgelse - vokste fenomenalt.

Ser vi derimot på Islams imperium, enten vi nå taler om Babylon, Media-Persia eller Grekenland, ble det jødiske folk og den kristne kirke knust, ja, tråkket bokstavelig talt ned.

En av innvendingene som kommer mot det jeg har skrevet så langt i denne artikkelserien, kommer fra de som mener at Antikrist vil fremstå fra et gjenopprettet Romerike. Jeg forstår deres argumentasjon veldig godt. De mener at Antikrist vil komme fra det folket som invaderte Jerusalem og ødela det jødiske Tempelet. 'For,' som de sier: 'Det var ikke muslimene som invaderte Jerusalem'.

Det siste er sant, men likevel: Kan det være at vi likevel har tatt feil?

I neste del av denne serien skal vi se nærmere på 'folket til fyrsten som kommer', og se nærmere på dette.

(fortsettes) 

6 kommentarer:

Biskop Kyrillos sa...

Låt oss inte ge oss hän åt spekulationer. Därmed åstadkommer vi bara strider och dömanden. Sådant blir bara en förlust för oss. Låt oss i stället vara vaksamma i denna sista tid. Det viktiga för oss är att vara hängivna Kristus så att vi är redo att möta honom.

Bjørn Olav sa...

Jeg spekulerer ikke i noe som helst, Cyril Markskog, jeg forsøker å lese profeten Daniel i lys av historien. Slik mange andre har gjort.

Biskop Kyrillos sa...

... slik mange andre har gjort... men det utesluter icke spekulationer som exempelvis "kunde profeten Daniel verkligen profetera om antikrist innan Jesus var kommen i köttet?

Bjørn Olav sa...

Når profeten Daniel kunne profetere om kommende verdensriker, hvorfor skulle det da være et problem at han profetere om en fremtidig Antikrist?

Ivar H sa...

Hei her er en link som kansje så langt som jeg forstår dette med Antikrist og det fjærde rike i Daniel 2 kunne være til hjelp til en sund og bibelsk forståelse av hvem og hvor Antikrist kommer fra, se denn og lytt til de forskjelige utalelse om Antikrist vil være en Muslim, jeg tror ikke han vil være det.

https://www.youtube.com/watch?v=P6xxoNdC8UA

Will the Antichrist be a Muslim?
mvh Ivar Helmersen

Bjørn Olav sa...

Takk, Ivar Helmersen, den var veldig interessant.