torsdag, juli 03, 2014

Protestantiske kristne i Donetsk trues på livet, fengsles og deres hjem og kirker konfiskeres

Kristne i Donetsk området blir truet på livet.

21. juni omringet bevæpnede militante separatister kirkebygget til Livets Ord menigheten i Sharkhtersk (bildet). De arresterte pastor Nikolai Kalinichenko. Han ble senere løslatt, men de beslagla bilen hans og truet med at han ville bli skutt om han fortsatte sin virksomhet.

Hele juni måned ble et eneste mareritt for kristne i Donetsk. Pastorer, deres koner og deres barn er blitt arrestert. Hjem og kirker er blitt vandalisert. Et kristent barnehjem og et rehabiliteringssenter er blitt hjemsøkt av separatistene, og en pastor i Mariupol døde av skadene etter fragmenter fra en bilbombe.

La oss se litt nærmere på det som har skjedd:

6. juni stormet representanter for 'Folkets republikk i Donetsk' barnehjemmet 'Håpets seil kristne barnehjem' i Slavjansk. I følge pastor Peter Dudnik i menigheten 'Gode nyheter' stjal menn i militæruniformer madrasser og puter, som hørte til barna. Bygningen som huset 50 hjemløse barn ble ødelagt, blant annet ved at de paramilitære styrkene ødela taket og alle vinduene. 'Gud, se i nåde til vårt Slavjansk', sier pastor Peter Dudnik.

8. juni: Mens medlemmene av 'Forklaringskirken' i Slavjansk feiret pinse kidnappet pro-russiske separatister flere menighetsmedlemmer. Ruvim Pavenko, Albert Pavenko, Victor Brodarsky, Vova Velichko ble tatt ut av gudstjenesten og ført til det tidligere hovedkvarteret for sikkerhetspolitiet. 27. juni var de fremdeles fanget der. Hva som er deres situasjon i dag vet jeg ikke.

14.juni dør pastor Sergei Skorobogach av skadene han pådrar seg når han passerer en bil, som blir sprengt i luften av en bilbombe. Han etterlater seg kone, og deres seks år gamle gutt.

16. juni avbrøt bevæpnede styrker fra 'Folkets republikk i Donetsk' bønnemøtet til Livets Ord menigheten i Gorlovka. Etter å ha holdt på en times tid, hvor de krevde at menighetens medlemmer åpnet alle rom og skap, ble de som deltok på bønnemøtet drevet ut av bygningen. De fikk nå forklart at menighetsbygget var beslaglagt og nasjonalisert! De ble også fortalt at alle protestantiske kirker i Gorlovka skulle stenges, og at deres tid nå var forbi.

Samme dag ble menighetslokalet til menigheten 'Ny generasjon' revet.

17 juni oppringer militante grupper 'Kveldslys rehabiliteringssenter'. Terroristene tar 27 personer til fange. De arresterer også direktøren og en assistent ved senteret. Politisjefen, ved navn Seleznev, klarte å forhandle med den militante gruppen som valgte å sette fri beboerne ved senteret etter to dager. Halvparten av dem er så syke at de trenger daglig medisinsk hjelp. Beboerne er nå flyttet til et tryggere sted.

19. juni ble lokalene til Livets Ord menigheten i Torez omringet. Bevæpnede menn i kosakkuniformer stormet kirken. De krevde at alt inventaret skulle tas ut og ødelegges, og sa at lokalene til slike 'sekter' ville bli stengt. De som var til stede ble truet med å bli henrettet om de laget bråk om det som var skjedd.

25. juni omringet mannskaper fra 'Folkets republikk i Donetsk' lokalene til menigheten 'Frelsesklippen'. Pastorene ble låst inne på et rom. De ble senere sluppet fri.

26 juni, klokka 10.00 på formiddagen, brøt maskerte og bevæpnede menn seg inn i lokalene til Seierskirken i Druzhkovka. De ga ordre om at pastoren skulle arresteres. En søster i menigheten som var tilstede ringte pastor Pavel Lisko, som kom til stedet sammen med sin kone Vasilina. De paramilitære styrkene beslagla så alle deres penger, dokumenter fra safen og datamaskin og førte de to bort til hovedkvarteret for de militære styrkene i Druzhkovka.

Dagen etter ble Vasilina tatt med til ekteparets hjem som ble ransaket. Personlige eiendeler ble konfiskert, og ekteparet sitter nå fengslet i hver sin celle. Pastor Pavel Lisko er syk og trenger daglig medisin, men blir nektet dette.

La oss huske våre hardt prøvede trossøsken i våre forbønner.

Ingen kommentarer: