fredag, oktober 23, 2015

Klagemuren kan bli muslimsk helligdom

Det er nesten så en ikke tror det en leser, men når det gjelder FN og Israel, ser det ut som om alt er mulig: FN stiller seg bak forslaget om å gjøre Klagemuren - eller Vestmuren som jødene kaller den - til en islamsk helligdom!

Foreløpig er saken droppet, men den er fremmet. Men UNESCO slår fast at Patriarkenes grav og Rakels grav er 'hellige, muslimske steder'. Dette ble vedtatt med 26 stmmer, mens 25 land avholdt seg fra å stemme. Seks land stemte imot. Vedtaket ble gjort i går.

Jo, du leste helt riktig. Hvor 'uhistorisk' og krenkende er det vel mulig å bli!

Det er FN's organisasjon for utdannelse, vitenskap og kultur - UNESCO - som stiller seg bak forslaget om å gjøre jødenes aller helligste sted om et til en islamsk helligdom, som en del av Al-Aqsa moskeen og Tempelhøyden. På Tempelhøyden sto en gang jødenes Tempel, men til Tempelhøyden får ikke jødene komme for å be. Ikke av muslimene. Slik har det vært siden 1967 da jødene befridde området fra Jorden. Jødene samles derfor ved Vestmuren for å be - som utgjør restene av en mur som utgjorde den vestlige delen av en høyde som en gang utgjorde det bibelske Tempelet.

Det FN nå er i ferd med å gjøre er som å fike til jødene midt i ansiktet! Dette er rettmessig jødisk alt sammen. Det FN nå gjør er en forvrengning av historien. Og det som skjer kommer da heller ikke på et verre tidspunkt. Det kommer samtidig som IS erklærer krig mot Israel.

Foreløpig er saken droppet i FN. Det skjedde samme dag som den skulle opp for avstemning, men de tydelige føringene ligger der. Nok et eksempel på vår tids jødehat.

Billedtekst: Et gammelt bilde som viser bedende jøder ved Vestmuren.

Ingen kommentarer: