onsdag, oktober 07, 2015

Romania-vennen Sammy Tippit tilbake for å forkynne ved det kristne universitetet i Oradea

Den amerikanske evangelisten, Sammy Tippit, talte i kapellet tilhørende Emmanuel University i Oradea i Romania i dag tidlig. Jeg har i flere år hatt gleden av å følge tjenesten til Tippit, og dette er en av de gode, gamle evangelistene, som har stor integritet. Her er intet jåleri og pengemas. Han er med rette en Ordets forkynner.

Det kristne universitetet i Oradea ble grunnlagt tidlig på 1990 tallet, og har sprunget ut av baptistenes virksomhet i Romania. Sammy Tippit er selv baptist, og har en lang fartstid i evangeliseringsarbeidet i Øst-Europa. Sammen med to kollegaer, Fred Bishop og Fred Starkweather, infiltrerte de en stor kommunistisk ungdomssamling i Øst-Berlin i 1973 og fikk forkynt evangeliet. På mange ulike måter fortsatte Tippit dette arbeidet i årene som fulgte, og han er høyt elsket blant mange kristne i Øst-Europa. Han besøkte Romania for første gang i 1980. Da prekte han i Emmanuel Baptist Church i Oradea. Den gangen møtte han Dr. Paul Negrut, som den gangen var en ung psykolog. Negrut tolket for Tippit. I dag er Negrut rektor for det kristne universitetet. Ved flere anledninger dro Tippit til Romania for å trene kristne ledere i Bibelen. De møttes i djupeste hemmelighet inne i skogene.

Nå er han tilbake enda en gang. Denne gangen for å drøfte med rumenske kristenledere hvordan de skal nå Europas flyktninger med evangeliet.

'Jeg er begeistret for det Gud vil gjøre gjennom dette samarbeidet', sier Sammy Tippit i dag på sin Facebook-side.

I morgen skal han tale til studentene ved det kristne universitetet og i morgen kveld vil han befinne seg i Mare Mures og forkynne Guds ord der.

La oss huske ham i våre forbønner.

Billedtekst: Evangelist Sammy Tippit taler i kapellet ved det kristne universitetet i Oradea.

Ingen kommentarer: