tirsdag, oktober 13, 2015

SISTE: Den kristne TV-kanalen Sat-7 under kolossalt press i Egypt - forbønn trengs

Lørdag dukket representanter for Egypts Sensur-departement opp i studioet til den kristne TV-kanalen Sat-7 med en ransakelsesordre og fjernet flere TV-kameraer og redigeringsutstyr. Lederen for kontoret, Farid Samir (bildet) ble innbrakt for avhør og satt i et seks timer langt avhør før han ble løslatt.

Farid Samir har fått presentert ikke mindre enn fire anklager mot seg og virksomheten til den svært populære TV-kanalen. De alvorlige anklagene går blant annet ut på at han driver et TV-selskap uten de nødvendige lisenser, selv om Sat-7 kontoret i Egypt kun lager TV-programmer og ikke en kringkaster for noen av kanalene til Sat-7.

En høring ble holdt søndag ved den offentlige anklagerens kontor og det ble da klart at anklagene som rettes mot den kristne TV-kanalen ikke er korrekte. De baserer seg på manglende informasjon om virksomheten. En avgjørelse vil komme fra den offentlige anklageren hvorvidt denne saken vil bli ført for domstolen.

I mellomtiden forblir det konfiskerte utstyret i politiets varetekt. Det skaper store problemer for TV-kanalen.

Arbeidet til den kristne TV-kanalen drives under paraplyen til Den koptisk-ortodokse kirken, men støttes av alle kirkesamfunnene i Egypt. Svært mange nåes med evangeliet gjennom denne kanalen.

La oss be om at de får TV- og redigeringsutstyret tilbake, og at det ikke settes noen stopper for TV-sendingene fra egyptiske myndigheters side.

Ingen kommentarer: