fredag, oktober 30, 2015

11 misjonærer fra 'Tilbake til Jerusalem-visjonen' korsfestet av IS

Mange av dere har hørt om 'Tilbake til Jerusalem'-visjonen. Den handler om at kinesiske kristne skal bringe evangeliet tilbake til Jerusalem fra Kina gjennom noen av verdens tøffeste misjonsmarker.

Det vet at det kan koste dem livet, og er rede til å betale prisen.

Mange av dem har allerede lidd martyrdøden.

I august i år ble 11 misjonærer knyttet til 'Tilbake til Jerusalem'-visjonen tatt til fange av IS i Syria, brutalt mishandlet og til slutt korsfestet (bildet). IS krevde at de fornektet troen på Jesus, men samtlige holdt fast ved bekjennelsen av Jesus som deres Frelser og Herre. Gjentatte ganger fikk de 'tilbud' om å fornekte troen på Jesus, men hver gang var de like klare på at de ikke ville fornekte Ham for alt i verden.

De ble delt opp i to grupper. I den ene var gruppens leder og hans 12 år gamle sønn og to menn i begynnelsen av 20-årene. IS tvang de lokale innbyggerne på stedet å være vitne til mishandlingen av mennene. Samtlige, også den 12 år gamle gutten, ble brutalt slått og mishandlet. Så ble de korsfestet. Kroppene deres hang på disse korsene i to dager. Det ble hengt opp plakater som hånet dem. Ingen fikk røre ved deres kropper. Heller ikke 12 åringens kropp fikk noen ta ned fra korset han hang på.

Blant de 11 som var tatt til fange var det også kvinner. Etter at mennene var korsfestet ble disse truet med å miste livet om de ikke fornektet Jesus. Ingen av dem ville gjøre det. Deretter ble disse kvinnene dratt ut på gaten. Kledd nakne og voldtatt mens de ble holdt nede av mennene fra IS. Kvinnene ropte på Jesus, men jo mer de ropte, jo villere ble IS-soldatene. Landsbybeboerne som ble vitne til den brutale mishandlingen, forteller at kvinene ba Fadervår og at de overga sine liv i Jesu hender. Det gjorde et sterkt inntrykk på landsbybeboerne.

Ingen kommentarer: