lørdag, oktober 17, 2015

Menighet sponset bryllup for syriske flyktninger

Finn frem lommetørkle! Historien du er i ferd med å lese rører virkelig ved hjerterota.

Hør bare: Når Brian Darweesh og Reem Younes giftet seg levde de som flyktninger i Libanon. De hadde forlatt sine hjem i Syria på flukt fra IS.

De hadde ingen bryllupsklær, ingen fest, kun en borgerlig vigselshandling i et fremmed land.

Men et snaut år senere, fikk ekteparet en skikkelig bryllups-seremoni, denne gangen blant anabaptister i Winnipeg, Canada. Selv om mesteparten av deres familie og venner var en hel verden unna, var kirken fylt til randen. Folk fra Dougles Mennonite Church og Jubilee Mennonite Church, deres nye familie og venner, var kommet sammen for å gi dem det bryllupet de hadde ønsket seg!

De to menighetene gikk sammen og laget tidenes bryllupsfest for de to. Bryllupet fant sted 19. september. Menighetene sørget for bryllupskjolen, blomstene, maten og alt annet som hører et skikkelig bryllup til.

Ekteparet sier at de er overveldet av omsorgen og kjærligheten, og selv om familien er svært langt unna, føler de at de har fått en ny og stor familie i Winnipeg.

Douglas Mennonite Church har fått mange flyktninger på besøk den siste tiden. De kommer fra Sierra Leone, Bosnia, Colombia, Eritrea og nå Syria, og menigheten har tatt imot dem med åpne armer og hjulpet til så godt de kan.

Dette må jo være et eksempel til etterfølgelse også her i Norge?

Billedtekst: Reem Younes og Brian Darweesh forlater kirken etter å ha blitt viet i Douglas Mennonite Church. Foto: Matthew Sawatzhy/MCC.

Ingen kommentarer: