tirsdag, oktober 13, 2015

Syriske kristne stoler ikke på amerikanerne men på russerne

Forfulgte syriske kristne er krystallklare: de støtter den russiske intervensjonen mot jihadistene som slakter dem ned for fote, og anklager USA og de vestlige allierte for bare å engasjere seg i en kosmetisk krig.

Dette er interessant av flere grunner. En av dem er at Vesten synes å glemme at de stridende partene i Syria - enten det er IS eller andre islamistiske grupper har en ting felles: hatet mot de kristne.

Islamistgruppene som kjemper i Syria blir her i Vesten gjerne beskrevet som 'anti-Assad opprørere', som om de nesten skulle være uskyldigheter, men i virkeligheten er de jihadister som bokstavelig talt slakter kristne.

En som virkelig kjenner forholdene til de kristne i Syria, er den syriske erkebiskopen, Jacques Behnan Hindo. Til nyhetsbyrået AsiaNews sier han:

'De amerikanske flyangrepene i Syria er som en vindus-utstilling, og har liten reell effekt på de militante styrkene til IS, som fritt kan fortsette sine handlinger på bakken. Men de russiske angrepene har derimot vært svært effektive, og har tvunget jihadistene til å flykte ut i den irakiske ørkenen. Moskvas intervensjon har vært positiv fordi den har vært målrettet mot IS og de militante begynner å flykte. De flykter fra området i retning Irak, og retretten skjer hurtig og er et tegn på en virkelig retrett'.

Fader Jacques Behnan Hindo lever under en konstant trussel fra IS. Han oppholder seg mindre enn tre kilometer fra der kamphandlingene pågår.

'Dette handler ikke om vi er for eller imot regjeringen', sier fader Behman Hindo, før han legger til: 'Vi har ingen tro på amerikanerne. Kurderne har virkelig kjempet og holdt stand'.

Fader Behman Hindo mener at USA, Frankrike og Storbritannia bare snakker om å slå til mot IS, 'men de sier ingen ting om Nusra-fronten og de andre islamistiske gruppene som har forbindelse med Al-Qaeda. Det finnes jihadist-grupper som har skiftet navn for å skape seg troverdighet, men disse blir ikke en gang nevnt', sier den katolske presten.

Ingen kommentarer: