tirsdag, juni 06, 2017

"Hele" Sverige på kne for Gud

"Hele" Sverige er i bønn på nasjonaldagen i dag! Det er fantastisk å se den bønnemobiliseringen som har funnet sted i vårt naboland de siste årene.

På minst 209 steder bes det i Sverige i dag. Målet var i år 290 plasser. Det kan godt være at innen dagen er omme har de nådd dette målet. Det har vært en jevn økning i antall steder det bes fra år til år.

Min store drøm for Norges vedkommende er å gjenreise "Bots- og bededagen" som nasjonal bønnedag for Norge. Både gjennom en kronikk i Dagen, og ved ulike sammenhenger, har jeg forsøkt å få menigheter og enkeltpersoner tent for saken, men responsen har vært liten. Jeg tror virkelig vi trenger en nasjonal bønnedag også her i landet. En dag for en nasjonal omvendelse fra våre mange synder og en dag i bønn om vekkelse, gjenreisning, beskyttelse av våre grenser og for å velsigne mennesker og steder. Jeg har ikke tenkt å gi opp forsøket på å få det til.

Men det skjer veldig gledelige ting også i Norge: Interessen for bønnehus er stor og det er flere og flere unge mennesker å se og høre på bønnekonferanser landet rundt. Det gir håp for fremtiden - også for Norge.

I dag gleder jeg meg over alle som ber i Sverige. La oss slå følge med dem å be for vårt naboland! Gratulerer med nasjonaldagen!

Ingen kommentarer: