lørdag, november 03, 2018

Godt å treffe bønnevenner på Jessheim

Når disse linjene skrives denne lørdagskvelden, har May Sissel og jeg kommet hjem fra Jessheim, hvor jeg har hatt et seminar med tittelen: "Bønn med hvilepuls". Seminaret ble holdt i Pinsekirken Jessheim, og var et samarbeide mellom tre menigheter, foruten Pinsekirken Jessheim, også Gardermoen kristne fellesskap og Baptistkirken Eidsvoll.

Det var godt å dele om bønnens velsignelser og muligheter til en gruppe mennesker, som var lydhøre og åpne.

I dette seminaret snakker jeg mye om hvordan bønn kan bli en belastning, et krav, en skuffelse, en dårlig samvittighet, og om hvordan bønnen kan bli en god rytme, en velsignelse, en hvile. Jeg har holdt det i ulike sammenhenger, i ulike kirkesamfunn, og mange har gitt uttrykk for at det er blitt til praktisk hjelp i den enkeltes hverdagsliv.

Jeg kjenner på djup takknemlighet for at mitt eget kirkesamfunn, Det Norske Baptistsamfunn, har løftet frem bønnen som menighetens pulsslag og satt bønn øverst på agendaen. Det er takket være generalsekretær Terje Aadne. Her står han ved siden av meg i forbindelse med dagens seminar.

Jeg leder i dag Baptistenes nasjonale bønnenettverk (BnB), men jeg besøker ikke bare baptistmenigheter. Bønn er felleskristent! Så jeg besøker alle kirkesamfunn og menigheter som ønsker et seminar eller et møte med fokus på bønn. Men det er godt å stå i en sammenheng som prioriterer bønn så høyt.

Takk til Linda og Terje Aadne som inviterte May Sissel og meg til dagens seminar om bønnn. I morgen taler jeg om 'Kraften i velsignelsen' i Gardermoen kristne fellesskap. Den begynner klokken 11.00. Er du i nærheten hadde det vært koselig å få hilse på deg.

Ingen kommentarer: