lørdag, november 24, 2018

Baptistpastor i Russland fengslet for å ha forrettet dåp

En baptistpastor i Russland er blitt arrestert av politiet for å ha forrettet en dåp. Han ble ført inn i rettssalen iført håndjern, som om han skulle være en farlig forbryter.

Leonid Povorov (bildet), som er pastor for Fornyelseskirken i Naberezhny Chelny i Tatarstan.

Anklagene fra de russiske myndighetene går  ut på at han står bak et offentlig arrangement det ikke var søkt om tillatelse til å holde. Det 'offentlige arrangementet' det er snakk om er en dåp som ble forrettet i en elv i juli i år. Omlag 50 av menighetens medlemmer var samlet der.

Myndighetene mener pastor Povorov har gjort seg skyldig i å drive ulovlig misjonsaktivitet og at målet for denne aktiviteten var å få oppmerksomhet om baptistenes lære.

Pastor Leonid Povorov sier at det ikke var utenforstående tilstede ved dåpshøytideligheten, kun menighetens egne medlemmer. Dåpen fant sted i elven Kama, og menigheten var samlet på en avsidesliggende strand etterpå. Det ble ikke distribuert noe religiøst materiale, som myndighetene hevder det ble gjort.

Den første høringen i saken fant sted 23. november. Sergeij Rakhuba, som leder Mission Eurasia, ber om forbønn for pastor Leonid Povorov.

Arrestasjonen av denne baptistpastoren må sees i sammenheng med den nye og strenge religionsloven i Russland, som også Bulgaria er i ferd med å vedta. Det betyr ny forfølgelse av baptister og andre frikirkelige.

Ingen kommentarer: