tirsdag, januar 08, 2019

Jøder vender tilbake til Jerusalem og får tilbake tilbake eiendom stjålet av arabere

At jøder vender tilbake til Israel og i dette tilfelle Jerusalem er ikke oppsiktsvekkende. Det er i henhold til Bibelens profetier. Den historien jeg er i ferd med å fortelle deg er spesiell. Den handler om en jødisk familie som nettopp har vendt tilbake til en eiendom i Saraya Street, en eiendom som har vært okkupert av arabere i Gamlebyen i Jerusalem.

Saaya Street var tidligere et blomstrende jødisk nabolag i Gamlebyen i Jerusalem. Men utallige arabiske pogromer rettet mot den jødiske befolkningen i Jerusalem i årene mellom 1920 og 1940-tallet kulminerte i at jødene ble fordrevet fra Gamlebyen i 1948.

Til tross for dette har jødene stadig vendt tilbake til det jødiske kvartalet i Gamlebyen. Huset som denne jødiske familien nå vender tilbake til har en litt spesiell betydning på grunn av lokaliseringen. Huset som er en massiv gammel eiendom huset i sin tid en rekke jødiske familier. I dag, etter måneder med renovasjon, har en stor jødisk familie flyttet inn i husets andre etasje. En familie på ni og et ungt ektepar vil følge etter i løpet av et par ukers tid.

"For syv måneder siden, fikk jeg den store velsignelsen av å være den første til å tre inn i dette jødiskeide huset i Gamlebyen i Jerusalem for første gang siden slutten av 1930-tallet," sier rabbineren Ben Packer som tilhører The Jerusalem Heritage House. Denne organisasjonen har stått for selve renoveringen av det gamle huset.

Billedtekst: En Mezuza, er en liten sylindrisk beholder som i jødiske hjem og offentlige bygninger festes til dørkarmer i oppholdsrom. Sylinderen inneholder en pergamentrull med to hebraiske skriftsteder: 5.Mos.6,4-9 som er hentet fra den jødiske Shema-bønnen og 5.Mos.11,13-21.

Ingen kommentarer: