tirsdag, januar 18, 2022

Politiet spurte Räsänen om hun ville frasi seg sin overbevisning

Helt nye opplysninger fra politiavhørene av den finske parlamentarikeren og tidligere innenriksministeren Päivi Räsänen (bildet), som er anklaget for hat mot en 'folkegruppe', viser til fulle hva bibeltroende konservative kristne har i vente i tiden som ligger foran oss. I følge journalist Stein Gudvangen fra Kristelig Pressekontor, som har skrevet om saken, skal Räsänen ha blitt spurt om hva hun mente om det apostelen Paulus skriver om homoseksuelle handlinger i Romerbrevet. Men det mest alvorlige som skjer under de i alt 13 timer lange avhørene, er når politiet spør om hun er villig til å frasi seg sine synspunkter og fjerne dem fra sosiale medier! 

Så mye betyr altså tros- og samvittighetsfriheten! Det tolerante sekulære samfunnet viser til fulle sin intoleranse,

Det er nettstedet 'Evangelical Focus' som viser en video hvor Räsänen blir intervjuet. Selv var jeg en av de aller første her i Norge som omtalte saken mot husmoren, legen og parlamentarikeren Päivi Räsänen. 

På politiets spørsmål svarte Räsänen:

"Jeg svarte at jeg vil holde fast ved det jeg tror på og at jeg vil snakke og skrive om disse tingene fordi det handler om min overbevisning, ikke bare om noen meninger jeg har."

Når jeg leser om Päivi Räsänen er det lett å tenke på Jesu ord i Bergprekenen: 

"Salige er de som blir forfulgt for rettferdighets skyld, for himmelriket er deres. Ja, salige er dere når de for min skyld håner og forfølger dere, lyver og snakker ondt om dere på alle vis. Gled og fryd dere, for stor er lønnen dere har i himmelen. Slik forfulgte de også profetene før dere." (Mattt 5,10-12)

Uansett utfallet av rettssaken som starter mandag kan salige Päivi glede seg over at himmelriket er hennes, og at en stor belønning venter på henne i himmelen. Da kan man glede seg midt under trengslene. La oss fortsette å be for Räivi Räsänen. Neste gang kan det være vår tur til å stå til rette for vår tro på Bibelen.

Foto: Wikipedia. By Soppakanuuna - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=41673761

Ingen kommentarer: