fredag, januar 28, 2022

Vi møtes kl 12.00 hver dag i bønn - sett alarmen på telefonen!


50 peroner har respondert så langt på oppfordringen min til å be for den spente sikkerhetssituasjonen i Europa med å stå sammen om å be hver dag klokken 12.00. 112 har trykket 'liker' på Facebook innlegget med samme tekst som her på bloggen. Det er en 'ringe begynnelse' som ikke skal foraktes. Vi har så vidt begynt, og vi er ikke alene! Vi står sammen med bedere i Norden, i Baltikum, i Ukraina og Russland. Over alt i disse landene er det menn og kvinner og barn som bøyer sine knær eller folder hender i inderlig bønn til Gud, om vekkelse og om fred.

Flere ganger og på ulike måter talte Gud disse ordene til meg i 2021: "VÅK OG BE!" Med trykk på begge deler. Disse to ordene er ikke blitt mindre aktuelle. Det er en svært urolig tid vi er inne i med store rystelser. Ordene fra Hebreerbrevet går bokstavelig talt i oppfyllelse:. "Den gangen fikk hans røst jorden til å skjelve. Men nå har han lovet: Enda en gang vil jeg riste ikke bare jorden, men også himmelen. Her står det enda en gang. Dette viser at det som kan rokkes fordi det det hører til det skapte, skal skiftes ut, for at det som ikke kan rokkes, skal bestå. Derfor: Siden vi får et urokkelig rike, så la oss være takknemlige og med takk gjøre vår tjeneste i gudsfrykt og ærefrykt, til glede for Gud. For vår Gud er en fortærende ild." (Hebr 12,26-29)

Når det gjelder den svært spente situasjonen mellom Russland og Ukraina har det skjedd positive ting den siste tiden: I et intervju med BBC denne uken sier lederen for det ukrainske sikkerhetsrådet, Oleksij Danilov, at de russiske troppenes bevegelser verken representerer noe nytt eller er så truende som vestlige politikere har gjort det til. Ukrainas president Volodymyr Zelenskij uttalte lignende ting i forrige uke. Han mener trusselen er på samme nivå som den har vært siden konflikten brøt ut i 2014. Heller ikke Ukrainas forsvarsminister har noen tro på at Russland vil invadere Ukraina ppå kort sikt.

Onsdag denne uken møttes også representanter for myndighetene i Ukraina og Russland til samtaler i Paris. De varte i åtte timer. Analyttikere omtaler dette som et viktig steg på veien mot en løsning på konflikten øst i landet. Nye samtaler mellom de to partene vil finne sted i Berlin om to uker. 

Møtet kom i stand ved hjelp av Tyskland og Frankrike. To de europeiske stormaktene har verken villet sende våpen til Ukraina, eller fulgt USA og Storbritannias evakuering av ambassadepersonell. Denne fredagen skal Frankrikes president Emmanuel Macron samtale med sin russiske kollega, Vladimir Putin. 

Så la oss fortsette å be for fred, forsoning og vekkelse og beskyttelse av landegrenser. For Norges del ber vi spesielt for grensene våre mot Russland, men vi ber også for Sverige, ikke minst Gotland, Danmark, de baltiske nasjonene Estland, Latvia, Litauen - og for Russland og Ukraina. 

Vi møtes klokken 12.00 hver dag i bønn. Sett alarmen på telefonen!

Ingen kommentarer: