tirsdag, desember 04, 2007

Den nye åndelige Kalmar-unionen



13. oktober i år ble den nye åndelige Kalmar-unionen etablert. Det skjedde da 42 forbedere var samlet på Kalmar slott (bildet) i Sverige. Forbederne kom fra Danmark, Norge, Sverige, Færøyene og Tyskland. I forbindelse med møtet, hvor man i enhet feiret nattverd, ble følgende proklamert:

"Allmektige Gud Fader. Vi kommer inn for Ditt åsyn som et folk, som en menighet, som Kristi brud og proklamerer denne nye Åndens enhet mellom våre nordiske land. Som en stadfestelse på denne nye Åndens union og enhet utbringer vi et trefoldig Amen, Amen, Amen!"

Et dokument ble så undertegnet av de 42 forbederne. Dette lyder slik:

Nordens åndelige enhet

Den nye Kalmarunion

Vi tror at Herren på en ny måte vil samle Guds på-nytt-fødte barn i de nordiske land til en enhet i Jesu navn. Danmark, Finland, Færøyene, Island, Norge, Sverige og Åland, har alle korsets tegn i deres flagg. Vi tror at Gud har en plan for det enkelte menneske, for det enkelte land og for Norden som en helhet. Vår hellige Gud vil bygge sitt tempel av levende steiner til Herrens ære. Ved å lyde Helligånden i det profetiske ord, vil vi i denne union tre fram for Guds åsyn for fullt ut å tjene Hans formål i våre egne land, videre til jordens ende og tilbake til Jerusalem, den store kongens by, Israels evige hovedstad. I den åndelige verden har vi i dag stadfestet denne nye union mellom våre land. Vi bøyer oss under korsets tegn i takknemlighet til Jesus for hva Han har gjort og gjør og vil gjøre for Sin brud, og proklamerer en ny Åndens enhet mellom de nordiske land. All ære til Israels Gud, den treenige, Faderen, Sønnen og Helligånden.

1.Kong 18,30-39 og Joh 11,40

Undertegnet de 42 forbederne.

Jeg gleder meg veldig over denne initiativet, som jeg tror er Gud villet. Vi ser allerede tegn på den større åndelig enhet mellom bibeltro kristne i hele Norden. Dette vil kunne forsterke bønneinnsatsen for våre nordiske land. Det er all god grunn til å takke Gud for denne samlingen på Kalmar slott.

2 kommentarer:

Anonym sa...

BjornOlav,Guds underbara Frid!
Det var härligt att läsa din blogg idag.Så härligt att vi har förebedjare för alla Nordiska länderna.Det kommer för mig att vi ska bedja för dom!Här i Sverige har dom varit nödgade att stänga skolorna,för det har förekommit bombhot,mot några skolor,efter det som hände i Finland när en elev mördade sina kompisar och sedan tog sitt eget liv! Jag sände in till vlt en insändare,få se om dom tar in den.
Den lyder så här;
Skolor måste stängas.Elever mördar sina kompisar,och tar sitt eget liv. Man behöver inte fundera länge förrän man har svaret.Jo,sedan kristendomen togs bort från skolorna så har det blivit mörkare och hårdare klimat
både i skolorna och över huvud taget i Sverige och grannländerna!
När ett land vänder Gud ryggen,och inte vill veta av Hans vägar,så tar mörkret över!Så därför Sveriges folk och regering och styresmän låt oss vakna opp till besinning,och vända om till Gud,och be Honom om förlåtelse,för den mörka och felaktiga väg som är inslagen!Kanhända att Gud i sin nåd vill se till oss,och Sverige åter blir ett land som älskar Gud och Guds ord!!!Ja så var min insändare,och om det är Guds vilja,så kommer dom att ta in den.
Ja, ha en bra dag BjornOlav och Frid,hälsar Karin.

Anonym sa...

Dette gleder jeg meg virkelig over. Vi er virkelig heldige som har korset i våre flagg. La oss be om at kirkene i disse landene virkelig kan representere Kristus!