mandag, desember 10, 2007

Gud taler gjennom drømmer, del 1


Den bibelske historien om julen er full av mirakler! Vi leser om engler, vise menn fra Østen, gull, røkelse og myrra - og om Gud som åpenbarer seg gjennom drømmer.


Gjennom hele den bibelske historien finner vi at Gud taler, og åpenbarer seg gjennom nattlige syner og visjoner. Vi leser om dette hos Job: "Men èn gang taler Gud, ja to ganger hvis ikke mennesket akter på det. I drømmer, i syner om natten, når dyp søvn faller på menneskene, når de slumrer på sitt leie, da åpner han deres ører og trykker sitt segl på advarselen til dem ..." (Job 33,14-16) Og i forbindelse med pinsefestens dag i Jerusalem, når Ånden utøses over disiplene, så siterer apostelen Peter profeten Joels ord: "Det skal skje i de siste dager, sier Gud, da vil jeg utgyte min Ånd over alt kjød. Deres sønner og deres døtre skal tale profetiske ord. Deres unge menn skal se syner, og de gamle blant dere skal ha drømmer...." (Apgj 2.17)


Jeg begynte tidlig å føre drømmedagbok, fordi jeg opplevde at Gud talte konkret gjennom noen av de drømmene jeg hadde. En gang hadde jeg en merkelig drøm. Den var i grunnen ganske skremmende, og jeg forsto ikke hva den kunne bety. Noen dager etter at jeg hadde drømt denne drømmen, deltok jeg på en bønnekonferanse på Hedmarktoppen. Jeg gikk frem til forbønn, og Rachel Hickson, som var kveldens taler, ba for meg. Mens hun ber gjentar hun for meg deler av drømmen. Jeg hadde ikke nevnt den for noen. Men Gud åpenbarte den for Rachel, som er en god venn av meg. En uke senere er jeg hjemme hos en venn av meg i Oslo. Der møter jeg Sue Mitchell for første gang. Med det samme jeg kommer inn i rommet, åpenbarer Herren for Sue deler av drømmen jeg hadde, og forteller meg den! Sue kjenner ikke Rachel, og visste ingenting om min drøm. Noen uker senere deltar jeg på en bønnekonferanse i Tyskland. En kveld, før jeg skulle legge meg, kommer jeg i snakk med en messiansk jøde. Vi hadde aldri sett hverandre før. Vi har en god og lang samtale sammen om det som skjer i Israel. Like før jeg skal gå, sier denne mannen. "Mens vi sto her og snakket sammen, viste Herren meg en drøm du har hatt!" Og så gjentar denne for meg helt ukjente mannen drømmen jeg hadde drømt.


Ingen av de tre kjente til at jeg hadde drømt, før Herren åpenbarte det for dem. Alle tre gjentok drømmen for meg, men ingen av dem kunne tyde den. Det var først noen år etter på at Herren viste meg innholdet i drømmen. Da skjedde alt det som hadde skjedd i drømmen jeg hadde drømt rett foran øynene mine. Drømmen var en advarsel fra Herren om noe som skulle skje i min tjeneste for Ham. Når det skjedde visste jeg at Herren alt hadde advart meg, og jeg kunne avvise fiendens angrep.


Vi skal i kommende artikler se nærmere på hvordan Gud taler gjennom drømmer og syner.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Interesant det med drømmer. Har selv hatt noen slike drømmer som jeg har husket veldig godt og senere sett oppfyllt. Min far fikk av og til klar veileding i drømmene sine. Så for meg er dette en helt naturlig ting. Men det skjer ikke så veldig ofte.
Takk for alle "utradisjonelle" emner du tar opp.
Hilsen Karin i Norge.

Bjørn Olav sa...

Interessant å høre om din far og hans drømmer. Gud taler virkelig gjennom drømmer. I likhet med deg har jeg mange "vanlige" drømmer, som ikke er annet en tullball, men av og til drømmer vi drømmer som er veldig annerledes ' så annerledes at vi intuitivt forstår at disse drømmene, må vi merke oss. Takk for dine gode bidrag på bloggen.