torsdag, desember 13, 2007

Vårt største behov: Himmelsendt vekkelse!



Det er ingen som helst tvil om at det største behovet Norge har for øyeblikket, er en himmelsendt vekkelse! Med en mer og mer antikristen regjering, som gjør alt den kan for å utslette alt som har med den kristne tro å gjøre, og med stadig større utglidninger fra sann bibelsk lære i flere kirkesamfunn og menigheter, er vi i desperat behov av vekkelse. En av de som virkelig fikk erfare hva sann, bibelsk vekkelse innebærer, var Charles G. Finney, 1792-1875,(bildet). I sin bok "Lectures on Revival", skriver Finney at det er behov for vekkelse når:

1. En verdslig ånd hersker i menigheten. 2. Menigheten ser at dens medlemmer faller i store og skammelige lyster. 3. Onde mennesker seirer over menigheten og håner de troende. 4. Syndere er likegyldige og slappe og ikke ser hvilke konsekvenser synden har.

Det trengs ikke særskilte profetiske gaver for å se at dette er situasjonen i Norge idag. Hva er så en vekkelse? I følge Finney handler vekkelsen om "en fornyelse av de kristnes første kjærlighet med det resultat at syndere blir vakt og omvendt." Og så legger han til: "I vanlig betydning består en vekkelse i at den mer eller mindre frafalne menighet blir vekket opp, får liv og vinner tilbake det tapte... Den forutsetter at menigheten har sunket ned i en frafallen tilstand, og en vekkelse består i at menigheten vender seg fra sitt frafall og at syndere blir omvendt. En vekkelse fører bestandig med set at menigheten blir overbevist om sin synd. At frafalne kristne blir brakt til omvendelse. En vekkelse er ikke noe anne enn en ny begynnelse i lydighet mot Gud. En vekkelse bryter verdens og syndens makt over de kristne, og når menighetene så er blitt vekket opp og forandret, vil synderes omvendelse og frelse følge etter."

Min oppfordring til bønnefolket er at vi setter vekkelse som 1. prioritet på vår bønneliste. Det er dette vi trenger - mer enn noe annet!

Ingen kommentarer: