torsdag, desember 13, 2007

Katolikk fremmer homolov


I følge avisen Vårt Land har nå likestillingsminister Manuela Ramin Osmundsen (bildet) og talspersoner for den antikristne rødgrønne regjeringen hovedpunktene i den nye ekteskapsloven klar. Det er ekstra spesielt at det er en katolikk, som i kraft av å være landets likestillingsminister, som fremmer denne loven som bryter med Bibelens lære om ekteskapet. Det skal bli interessant å se hvordan Oslo katolske biskop vil reagere på dette, og om det vil få følger for Manuela Ramin Osmundsens deltagelse i nattverden og i andre kirkelige handlinger. Ut fra Romerkirkens strenge kirketukt vil det være underlig om dette ikke får noen konsekvenser for henne. Den romersk katolske kirke har vært veldig tydelig i å avvise den nye loven. I lovforslaget som ble presentert onsdag, går det frem at man innfører en rett, men ikke en plikt til å vie homofile. Dette kan vise seg å være taktisk lurt av regjeringen, fordi når regjeringen nå lar være å regulere Den norske kirke og andre trossamfunn mot deres vilje, blir det lettere for Venstre og Høyre å stemme for. Og det er tydelig at Senterpartiets ledelse er villig til å ofre mange kristne velgere, for å fortsette å styre sammen med Ap og SV. Skjer det ikke et under, vil loven bli godkjent til våren. Det vil være intet mindre enn en tragedie for de verdiene kjernefamilien har stått for frem til nå, og det vil være et sterkt brudd med Guds ord og arven som den kristne tro representerer.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Den er nok vanskelig å stoppe så lenge det er et stort folkelig flertalll for den.

Bjørn Olav sa...

Vi vet vel ikke hvor stort det "folkelige flertallet" er. Det er vel først og fremst en velorganisert homolobby som har kjempet dette fram, sammen med en del politikere som følger tidsånden og opptrer nettopp politisk korrekt.

Anonym sa...

Enig Bjørn Olav, tror det er akkurat det det er, en velorganisert homolobby.
Hilsen Karin.
.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Bjørn Olav sa...

Den "anonyme" har fått klar beskjed om at han er utelukket fra bloggen, men fortsetter å sende inn sine sjikanerende innlegg. Det sier vel sitt.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Hei! Jeg synes mange konservative kristne snakker vell mye om homolobby... som om det er en gruppe som ønsker å gjøre verden mer homofil. Selfølgelig kjemper homofile, som alle andre minoritetsgrupper , for å bli hørt, sett og respektert. Men jeg tror ikke vi må legge mer i det en det. Føler noen ganger det virker som en begynnende paranoia når det skrives om "homolobbyen," som om de ønsker å "spre" homofili og omvende andre...

er det forresten greit med anonyme innlegg her på bloggen? (så lenge de er saklige selvfølgelig.... :) )

Bjørn Olav sa...

Jeg synes det skal være gode grunner for at man skal skrive anonymt. Men denne bloggen er åpne for slike innlegg, så lenge de er saklige. Samtlige innlegg som inneholder banneord, sjikane, personangrep blir slettet.

Når det gjelder homolobbyen er det vel både kjent, og ganske åpenbart, at de homofiles organisasjoner har arbeidet sterkt i kulissene for å fremme sine synspunkter overfor våre politikere. Når man vet at antallet homofile i dette landet tross alt er ganske lavt, er det interessant å se hvor mye oppmerksomhet og støtte har klart å skaffe seg. Det er få, om noen, minoritetsgruppe i dette landet som har fått en slik oppmerksomhet. Hvor mange er det f.eks som kjemper for de funksjonshemmede? Hvor ofte er de i media?

Anonym sa...

Som katolikk synes jeg det er meget ubehagelig at Fru Osmundsen skal fremme dette lovforslaget for stortinget.

Man kan bare be, og håpe på, at hun vil komme på bedre tanker. Hun har tidligere også vist nokså ukristelige standpunkter, så intet forundrer lenger.

Hun tar gjerne i bruk uttrykk som diskriminering av minioriteter. Dette er en sikker vinner i vår politiserte verden. Hva gjør man IKKE får å spise kirkebær med makteliten ? Men, den personlige integritet og ære, har idag ingen verdi,,,,,,,,,,,,



Med vennlig hilsen

Hallvard

Anonym sa...

Jeg mener bare at det er helt natulig at en minoritet jobber for å bli sett og hørt. Blindeforbundet jobber med sine saker, døveveforbundet med sine, og lansforeningen for lesbiske og homofile jobber med sitt. Det er ikke annet en natulig i mine øyne og ikke propaganda eller forsøk på å "ta over verden." Leste senest i a-magasinet for en del dager siden en lang artikkel om funksjonshemmede og samfunnets holdninger til dette... Siden det om dagen siskuteres et lovforslag som har med homofile å gjøre, er det ganske natulig at det omtales mer i media.

Bjørn Olav sa...

Forskjellen, Undrende, er at de homofiles organisasjoner rår over store ressurser, og har støttespillere i sentrale politiske posisjoner, både i regjeringen, departementene og i de politiske og frivillige organisasjoner. Dessuten opptrer media ofte som et mikrofonstativ for deres synspunkter, og det er snert ikke det TV program eller film som ikke omtaler homofili som noe flott og naturlig.

Hvor mange støttespillere har de funksjonshemmede?

Anonym sa...

Du spurte: Hvor mange støttespillere har de funksjonshemmede?

Mitt svar er: mange!

Det er da minst like politisk korrekt å mene at funksjonshemmede er like mye verdt som alle andre, som å mene at homofile er det. Jeg er personlig brennende engasjert for en gruppe funksjonshemmede og deler din frustrasjon over manglende mediadekning. men ser du ikke Bjørn Olav, at folk med meninger som dine bidrar sterkt til mediadekningen? hadde man hatt en så kraftig motpol til funksjonshemmedes rettigheter som det deler av kristennorge er til homofiles rettigheter så hadde sensasjon-mediene hengt deg på... men heldigvis er folk stort sett enige om funksonshemmedes verdi, med untak debatter om aborter ved viten om at fosteret har skader.

media er ikke et mikrofonstativ for homofiles sak alene. Det er generelt et mikrofonstativ. hva media fokuserer på skal vi være kritisk til uansett om det er homofile eller kristne som har muikrofonen forran seg. forresten finnest det fortsatt flust av medier og folk som gjør livet vanskelig for homofile. Litt mer nyanser fra deg er det jeg savner!

Takk for at du debaterer med meg.

Bjørn Olav sa...

Undrende! Hvor er de funksjonshemmedes støttespillere? Hvor er demonstrasjonstogene? Lobbyistene? TV filmene som presenterer dem som verdifulle mennesker? Når var siste gangen du så en spillefilm hvor helten var funksjonshemmet? Eller hvor flere av deltagerne var det?

Hvor er de poltiske partiene som har dette som en kampsak? Hvor er de som tråler skolene, for å ha timer hvor funksjonshemmede settes i søkelyset? Hvor er arbeidsplassene som er tilrettelagt for funksjonshemmede?

Det er klart at enkelte homofile møter uforstandige mennesker, og at enkelte lider pga sin legning. Det er jeg oppriktig lei meg for.