tirsdag, desember 11, 2007

Gud taler gjennom drømmer, del 2


Symboler har alltid fengslet meg. Måten Gud vever symboler og forutanelser sammen gjennom profetiske ord, drømmer, visjoner, billeder - ja hvordan Han bruker den menneskelige historie er forbløffende. Gud skriver historien på samme måte som Han skriver annen form for åpenbaring, idet Han bruker symbolspråk og kraftfulle metaforer for å danne vår forståelse av seg. Gjennom hele Den Hellige Skrift, finner vi mange eksempler på hvordan Gud taler gjennom et symbolspråk. I 4.Mos 12,6 kan vi lese: "Og han sa: Hør nå hva jeg har å si dere: Når det gjelder en profet som der, så gir jeg, Herren, meg til kjenne for ham i syner og taler med ham i drømmer."


La meg gi deg noen konkrete eksempler på hvordan Gud har talt gjennom drømmer, som samtidig var med på å forandre historiens gang:


Gud talte til Farao i en drøm som bare Josef kunne tyde. Det samme skjedde med kong Nebukadnesar og Daniel. Josef hadde også en drøm om sin trolovede, Maria, og gjennom denne drømmen talte engelen til ham: "Frykt ikke for å ta Maria, din hustru, hjem til deg." (Matt 1,20) Drømmen fikk Josef på andre tanker, for forut for denne drømmen, var han i tvil om han skulle gifte seg med Maria.


De vise menn fra Østerland, ble advart i en drøm om kong Herodes, og Josef opplevde enda en gang at Gud talte til ham gjennom drømmer, da han gjennom en drøm ble advart mot den samme kong Herodes. I drømmen fikk han beskjed om å ta med seg Maria og Jesus og flykte til Egypt. Alle disse drømmene var praktiske, profetiske drømmer som inneholdt virkelig åndelig kraft og forvandlet menneskeliv.


En av de store forandringene vi står overfor i dag, er at New Age har "stjålet" fra oss mye av det bibelske symbolsspråket. Vi trenger å ta det tilbake! Og vi trenger også åpenbaring for å se at Gud handler i nåtiden, i vår egen historie. Dagens nyhetshendelser burde få oss til å våkne, slik at vi kan be for våre byer, områder og land og deres regjeringer. Vi trenger åndelig syn, så vi kan se hvordan Gud beveger seg, slik at vi kan leve så nært Ham at vi kan bli Hans medarbeidere. Å kjenne Guds vilje vil få oss til virkelig å be, om at Han skal etablere sitt rike her på jord.


Å lære å lytte til Guds stemme - også gjennom våre drømmer og syner, kan bare læres ved at vi tilbringer tid sammen med Gud. Når vi gir Ham våre drømmer, visjoner og profetiske inntrykk, så vil Gud videreutvikle våre evne til å se Ham utføre sitt arbeid på steder og i situasjoner vi ikke trodde ville være mulig.


I neste artikkel vil vi se litt nærmere på hva vi bør gjøre med våre drømmer.
(fortsettes)

Ingen kommentarer: