lørdag, desember 15, 2007

Pedofili hylles i sang fra Moldova


Så er enda en grense flyttet. Nå hylles pedofili åpent i en sang som skal synges i sangkonkurransen som skal kåre Moldovas bidrag til neste års Melodi Grand Prix. Dette er ikke overraskende, for det var bare et tidsspørsmål om hvem som var de første til å gjøre det. Men det er ekstra tragisk at det er i Moldova det skjer, et land hvor nettopp trafficing er et kjempeproblem. Sangen hyller pedofili. Vokalist Alexandru Bognibovs synger: "I love the girls of thirteen years old. Thirteen years old and nothing else, me baby. I love the girls of thirteen years old. Thirteen years old and nothing else, me baby. All they have got is a boy like me. All they have got is a boy like me. They put their arms around me and I'm going down down. Now I say they want that now I know they like that. All that I can feel their body set me free. All I understand my dreams will never end. I'm everlasting [evt. 'everlusting'?] boy everlasting boy» For en tid tilbake brukte det meget anerkjente bandet A-ha nekrofili som tema i en av sine låter. Det vil bli spennende å se om sangen vinner konkurrasen i Moldova, og i tilfelle om Moldova da blir nektet å delta med denne sangen, eller om de får lov til å fremføre den. Debatten raser i Europa for tiden, men er mer eller mindre fraværende i Norge. Pedofili forsøkes å gjøres stuerent flere steder i Europa, ved at politiske partier setter det på dagsorden. Og med den samme argumentasjonen som er brukt i homofilidebatten: Hvem er vi som kan nekte noen annen kjærlighet? Så gjenstår det å se om det finnes noen som vil heve sin røst mot dette i Norge? Er dette virkelig akseptabelt?

40 kommentarer:

Anonym sa...

Pedofili handler ikke om kjærlighet. Pedofili er overgrep.

Homofili handler om kjærlighet like stor og vakker som all annen kjærlighet.

Pedofili og homofili har ingenting med hverandre å gjøre.

kjell morten

Anonym sa...

Jeg mener at verken heterofile eller homofile parforhold nødvendigvis er noen imponerende stor kjærlighet. Ekte kjærlighet er den oppofrende kjærligheten som gir uten å få eller kreve noe tilbake, og nå snakker jeg ikke om seksuelle parforhold der begge parter har fordeler av forholdet. Men når du ofrer av din tid eller dine penger til stakkars medmennesker i nød, DA gjør du en kjærlighetsgjerning! La meg legge til at jeg tror det ofte kan være mye godhet og oppriktig vilje til å gjøre godt mot hverandre i homofile parforhold, såvel som i heterofile.

Bjørn Olav sa...

Ikke noe sted i Bibelen vil du finne at en homofil livsstil kalles kjærlighet. Bibelen kaller det skammelig utukt og skjendige lidenskaper.

Jeg har ikke skrevet at pedofili og homofili har noe med hverandre å gjøre, men jeg har sagt at den samme argumentasjonen for å aksept benyttes av enkelte, nemlig denne: Hvem er vel vi som kan nekte noen kjærlighet? Hvis man elsker noen må det jo være rett. Jeg har ikke sagt at argumentet er holdbart.

Anonym sa...

Homofili er ikke engang nevnt i bibelen din Hansen. Det står "menn som ligger med menn..."

Homofili er kjærlighet. Homsex eller sex generellt er ikke nødvendigvis kjærlighet. DET kan dere jo synes er synd.

kjell morten

Anonym sa...

Dessuten: homofil livstil - kan vel neppe sies at mennesker har hatt før de siste år. For 30 år siden var det forbudt å være homofil i Norge. Ikke før det var lovlig kan man vel kalle det en livsstil. Sex for homofile betyr omtrent like lite eller like mye som det gjør for heterofile. Men pga at det har vært ulovlig skjedde sex mellom homofile på bortgjemte steder og i skjul. Det er ikke de homofiles feil.

kjell morten

Bjørn Olav sa...

Vel, "menn som ligger med menn" er vel nettopp det som kalles homoseksualitet.Og en homoseksuell livsstil har i hvert fall eksistert siden Sodoma og Gomorra. Gud skapte oss til mann og kvinne, og ordet kjærlighet er det ordet som knyttes til forholdet mellom en mann og en kvinne. Men dette har vi diskutert mange ganger, Kjell Morten, og vi blir nok ikke enige. Til det er utgangspunktet for forskjellig. Jeg tror på Bibelen som Guds evige ord. Du tror at Bibelen forandres hver eneste dag. Bloggposten handlet om pedofili.
1:37 AM

Anonym sa...

Ja, bloggposten handlet om pedofili og det var du som trakk inn homofili.
Jeg kunne trukket inn pastorer og kirkens menn inn i snakket om pedofili. For det er vel like mange om ikke fler historier om pedofili og overgrep i de kretser enn blant homofile. Men det er kanskje ikke så mye å skrive om det Hansen?

kjell morten

Bjørn Olav sa...

Påstanden din om at det er flere pedofile overgrep blant prester enn blant homofile, vet jeg ikke om er holdbar, Kjell Morten. Men at det skjer overgrep mot barn innen kirken og kirkelige sammenhenger, ikke minst innen Romerkirken, er det ingen tvil om. Det er bare en ting å si om dette: Det er forferdelig og forkastelig og en stor synd.

Disse prestene må stilles til rette for det de har gjort. Dette er kriminelle handlinger.

Derfor synes jeg at det er forferdelig at man skal glorifisere disse overgrepene, som man gjør gjennom denne sangen.

Hva synes du om den, Kjell Morten? Er det ok å synge om pedofili og presentere dette på den måten som her skjer?

Anonym sa...

Hansen: Denne sangen bør aldri fremføres! Jeg er stor grand prix fan og det er ikke akseptabelt at noen noen får synge sanger med slikt innhold. Der tror jeg de homofile står samlet - og de fleste oppegående mennesker.

Overgrep må ALDRI godtas!!! Det er samme hvem som gjør det enten det er homofile, heterofile, kristne, muslimer eller ateister.

MEN jeg synes du skal også tenke på Hansen at mye av det du mener om homofili - eller gjerne det bibelen også skriver om homofili - også oppleves som overgrep. Ja - jeg er homofil men jeg er ikke et dårlig menneske og det er fryktelig vondt å lese at min kjærlighet og for den saks skyld sex omtales som vederstyggelig, djevelens verk, syk og pervers.

Jeg må spørre: Hvorfor har dere så sterkt fokus på kjærlighet mellom mennesker - når verden ellers består av mord, terror, fattigdom og nød, og overgrep. Hvorfor er dere ikke opptatt av vold på tv, dataspill for barn som inneholder vold, krigsleker, familievold osv osv... Jeg leser kristne blogger og slike ting er knapt nok nevnt.

Derimot er mitt liv - som er så normalt som noen må jeg anta - behørig diskutert og debattert. Beskrevet som kreftsvulst på samfunnet, sykt og perverst, som bringer død, skam og fordervelse, vederstyggelig, abnormt.

Det er ufattelig at nettopp kristne ikke har fokus på lant alvorligere ting. Jeg hates fordi jeg elsker. Hat meg heller hvis jeg stjeler, lyver, myrder, er utro, misunner, kort sagt er et dårlig menneske. Ikke hat meg for noe jeg ikke kan noe for og som kun bringer meg glede i livet mitt. Hadde jeg hatt valget en gang til i livet mitt om enten å være heterofil eller homofil ville jeg allikevel valgt homofil. JEG er best menneske som homofil. Ikke tråkk på meg fordi jeg prøver å være et så godt menneske som mulig.
Tenk dere om og tenk over at dere selv bare er mennesker. Ikke gjør dere selv til Guder. Aldri spør en kristen hvordan jeg opplever de stygge ordene og hvordan alt dette stygge dere kommer med påvirker meg i livet mitt. Jeg har tatt i mot slagene og sparkene, jeg har flyttet fra hjembygda mi for å behage homofobene, jeg har mistet jobber pga legningen min, og jeg er blitt mobbet gjennom hele barndommen og gjennom hele mitt voksne liv. Hva mer vil dere?

Effekten av alt dette er bare at jeg står sterkere og rakere enn noen gang. Og vet du? Det tror jeg faktisk at jeg kan takke en Gud for. Han ser urettferdigheten - han har sett tårene og mismotet. DET TROR JEG, men jeg VET ikke.

Iallfall lever jeg og jeg lever godt med meg selv og alle de rundt meg som er glad i meg. Det er det eneste som betyr noe. Dere er bare rusket i øyet som aldri ser ut til å forsvinne. Jeg kan ikke unngå dere for jeg leser hver dag om urettferdigheten i avisene. Jeg er ikke bra nok som menneske for dere kristne.

Anonym sa...

Det er vel drøyt å si at debatten "raser" om sangen. Er det egentlig noen som synes den er god og bør ikke synges? Selv om jeg er ateist og ikke mener homofiles kjærlighet er en vederstyggelighet, har jeg til gode å høre noen si noe godt om den sangen.

Og dersom du virkelig ikke skjønte det: grunnen til at pedofili er noe helt annet enn homofili er at pedofili er skadelig, mens homofili skjer mellom voksne, samtykkende mennesker.

Iom at du er så keen på å sitere bibelen kan du gjerne vise meg hvor i bibelen det står at voldtekt er galt. Jeg har ikke funnet den passasjen.

Bjørn Olav sa...

Kjell Morten: Jeg er glad for at du tar så klart avstand fra denne sangen. Det trodde jeg også at du ville gjøre i utgangspunktet, men jeg tror at det er viktig at vi er tydelige på dette. En slik sang er forkastelig.

Klart at homofile kan ha det vanskelig. Også de som velger å leve uten å leve ut sin legning. Ikke minst de.

Bjørn Olav sa...

Nicolas

Vel, om du sjekker nettet litt, vil du finne debatten.

Når det gjelder voldtekt, bør du sjekke hva Bibelen sier om utukt. I bibelsk forstand betegner utukt enhver utenomekteskapelig kjønnsforbindelse, e.eks forbindelser med prostituerte, homoseksualitet, omgang med dyr og voldtekt. Guds ord advarer strengt mot utukt i tanker, ord og gjerninger, fremfor alt mot utillatelige seksuelle forbindelser og mot forføring til slike forbindelser.

En voldtekt er en krenkelse av groveste slag mot et menneske, og De 10 bud handler jo blant annet om vårt forhold til vår neste:

"Du skal ikke begjære din nestes hus. Du skal ikke begjære din nestes hustru, hans tjener eller tjenestekvinne ..." (2.Mos 20,17)

Anonym sa...

Full støtte til Kjell Morten!

Anonym sa...

Du burde ta seriøst selv Hansen at du driver overgrep mot meg. Du bruker ikke hender og føtter til å sparke å slå med men du skulle bare visst hvordan ordene dine rammer. Der du sitter i din lille perfekte hule eller sølepytt må du selv passe på å være ganske ren før du kaster dritt på andre.

Tror nok det står ting om dette i bibelen også.

Driver ikke overgrep mot meg sier du? Vel, det er jeg som avgjør det. Det er meg og andre homofile du og andre fundamentalister forgriper dere mot.

Du er selv vederstyggelig som kaller andre vederstyggelige.

Bjørn Olav sa...

Jeg kaller deg ikke vederstyggelig, Kjell Morten. Men ifølge Bibelen er homoseksuelle handlinger i Herrens øyne vederstyggelige. Det må du forholde deg til, som jeg forholder meg til det. Jeg ser du er oppbrakt over Bibelens syn på dette, på andre blogger også. Det er jo helt opp til deg om du vil involvere deg i det du kaller "kristenfundamentalistenes blogger".

Anonym sa...

Joda Hansen - som sagt er det ikke du som avgjør om jeg opplever at du mener jeg er vederstyggelig. Ikke forstår jeg hvorfor du er så opptatt av hva jeg gjør om natta under dynen min - kan glede deg med at det skjer veldig lite der for tiden. Jeg synes sex er en veldig liten del av livet - det er alle de andre timene i livet som teller.

Hvorfor i all verden skal jeg la dere kristenfundamentalister få være i fred med fordommene og drittkastingen deres??? Tvert imot - jo mer oppgulp som kommer fra deres kant - og så lenge dere ikke lar meg få lov å leve livet mitt i fred - jo mer får jeg lyst å kjempe imot. Jeg skulle gjerne sett at jeg slapp og heller kunne bruke kreftene mine på andre viktige ting men så får det bare vente. Jeg er blitt tråkka på lenge nok og ofret alt for mye for slike som dere, og andre homofober/menneskefober. Man blir sterk av sånnt Hansen.

Bjørn Olav sa...

Du må gjerne leve livet ditt i fred i huset ditt i Skien, Kjell Morten. Hva du gjør med ditt liv, er ditt valg, og ditt ansvar.

Du kan likevel ikke forvente at mennesker som tror at Bibelen er Guds evige ord, og ønsker å forholde seg til Bibelen som det, skal endre mening og si noe annet. Selv om det er det mest politisk korrekte for tiden. Fortsatt kan vi hevde vår mening i dette landet, selv om det helt sikkert vil bli restriksjoner også på det. Jeg regner med at de homofiles organisasjoner og støttespillere vil kjempe for det.

Men som sagt: Du står helt fritt til å lese denne bloggen eller ikke. Det er ingen som tvinger deg til det.

Anonym sa...

Hadde det enda vært så vel at jeg kunne få leve i huset mitt i fred. Men jeg kan jo ikke åpne en avis eller se tv eller data eller noe som helst uten å unngå den debatten som er satt igang av dere.

Du mener jeg bør bli et menneske som ikke bryr meg om mine medmennesker Hansen. Du mener at jeg bør sitte å godta at mine venner og meg selv blir omtalt som vederstyggelige, kreftsvulster og djevelens verk som bare bringer død, skam og fordervelse. Du mener jeg skal sitte rolig og godta at venner av meg blir frastøtt fra sine familier, at venner tar livet av seg eller lever store psykiske problemer fordi de ikke føler seg godtatt av sammfunnet? Du mener at jeg burde godta at mennesker ikke får jobb eller blir mobbet på skole eller jobb fordi de har en legning utenom den vanlige?

Det er disse menneskene som er dine støttespillere Hansen. Det er mobberne i samfunnet som er enig med deg. Homofili er en vederstyggelighet.

Det er derfor vi trenger å ha en homofil organisasjon - for å skjerme for urettferdigheten, styggordene, forskjellsbehandlingen, hatet, volden osv osv.. Heldigvis har vi støttespillere. Eller de er vanlige mennesker som for lenge siden har innsett at mennesker ER forskjellige, som ser på homofile, andre kulturer, de annerledes som ressurser og farger i hverdagen. Eller de bryr seg ikke fordi de ikke ser på oss som noe annet enn medmennesker.

Det dere driver med er ikke misjon - dere skremmer folk vekk fra kristen tro. Folk vil ikke sitte å hate. Verden har gått videre og i dag vil folk oppsøke andre kulturer andre religioner for å bli bedre mennesker. Folk er opptatt av fred og miljø i dag - ikke det som skaper kriger og ufred.

kjell morten

Bjørn Olav sa...

Bare til din orientering, Kjell Morten:

Ca 200.000 mennesker blir kristne hver dag! Bare i Kina snakker vi nå om et sted mellom 80-100 millioner kristne.

Den kristne tro er den mest hurtigvoksende bevegelse i verden, og de som vokser er menigheter som bekjenner seg den såkalte pinsekarismatiske familien. Det er de som tror at Bibelen er Guds ord, og står for det Guds ord står for.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Bjørn Olav sa...

Den anonyme bes skrive med fullt navn.

Anonym sa...

du vet så inderlig godt at det er meg kjell morten som skriver. Det er ikke derfor du sletter - men det var heldig at det var det du kunne skylde på

Bjørn Olav sa...

Det er flere som opptrer anonymt her inne, og det fremgår ikke alltid like klart av innholdet hvem de anonyme er.

Det er interessant at man må oppgi sin identitet for å kunne skrive på din blogg. Så du er vel ikke så glad i anonyme du heller. Og sjikane vil du politianmelde, leser jeg på bloggen din. Interessant. Selv kan du komme med sterke personkarakteristikker, som annet sted her på bloggen.

Men jeg skjønner nå at Kjell Morten er Kjell Morten Bråthen, bosatt i Skien, opprinnelig fra Gudbrandsdalen. Intervjuet flere ganger i lokalavisen. Ivrig blogger, kristenmotstander, homoaktivist.

Anonym sa...

Bjørn Olav:

Hvilke partier (altså flertall) er dette, og hvor stor oppslutning har de?

Husk at jeg i dag kan starte et parti, men det har ikke nødvendigvis oppslutning av flere enn meg selv, og trenger heller ikke å ha flere medlemmer.

Anonym sa...

Jeg skriver faktisk på bloggen min at folk gjerne må være anonyme. Men ja jeg anmelder sjikanmeldinger og trusseltelefoner. Har dessverre mottatt noen sånne fra kristne og det godtar jeg ikke.

Du får anmelde meg Hansen hvis du mener jeg kommer med karakteristikker av deg som er grove. Du får gjerne sitere dem også. Men ikke lyv som du gjorde sist når du påsto at jeg ikke trodde på sykdommen din eller hva det var du påsto - etter at du slettet meldingen min.

Anonym sa...

Vel, den siste meldingen var fra meg kjell morten. Den meldingen før der var ikke fra meg.

Jeg har forsøkt å bruke wordpresskontoen min her men den fungerer ikke,

Bjørn Olav sa...

Hvis du leser det jeg skriver så har jeg ikke skrevet noe som skulle antyde at jeg vil anmelde seg for noe som helst, Kjell Morten. Det er du som på bloggen din sier at du vil anmelde sjikane.

Jeg synes ellers det er grovt å påstå at jeg lyver. Det stemmer faktisk at du ikke trodde på at jeg var syk. Det synes jeg var så grovt og sårende, at jeg bestemte meg for å slette de innleggene du kom med. Men jeg er ferdig med den saken nå, derfor har jeg da også svart på alle dine innlegg idag. Også etter at du skjelte meg ut.

Bjørn Olav sa...

Anonym:

For å stille et slikt spørsmål trenger du vel ikke å opptre anonymt. Jeg ser ingen grunn til å utdype dette overfor mennesker som ikke vil fortelle hvem de er.

Anonym sa...

"Fordi det er politisk korrekt." Det er en formulering som brukes ofte ser jeg. Det er en efferkiv måte å slå beina under sin motstanders argument. Efferkivt, men ikke en god måte å kommunisere på. med dette insinuerer du at folk støtter homofiles kamp for å bli akseptere, ikke bli undertrykt, fordi det er politisk korrekt. Dette er grove utalelser , elegant og smart gjort så det ikke så lett oppdages, men allikevell ufattelig grovt. jeg håper du ikke gjør det bevisst Bjørn Olav. Jeg håper inderlig at det bare er en måte du formulere deg på som du ikke skjønner rekkevidden av, så derfor påpeker jeg det nå. Slike hersketeknikker er så frustrerende og nedbrytende for god kommunikasjon. Ja, man skal ikke drive sjikane eller utskjelling. Men hersketeknikker som det er jo bare en mer elegant måte å gjøre slike ting på. Akkurat like ille, men bedre tilslørt og derfor så mye mer farlig.

Jeg er persolnlig engasjert i homofiles kamp for sine rettigheter. jeg brenner for det. Saken er viktig for meg. hva om jeg betvilte dine motiver for ditt engasjement,sådde tvil om din egentlige tro, ville ikke det vært vondt for deg?

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Tilbake til saken:
Blir pedofili det neste som gradvis løftes fram og blir stuerent? Vi kan jo tenke oss f.eks. en senking av den seksuelle lavalder til 13 år...

Det som Bjørn Olav prøvde å få fram ved å skrive om denne sangen fra Moldova, er nok at det blir fare for at mer og mer flyter når vi ikke fastholder Bibelen som rettesnor i samfunnet. Da blir det følelsene som driver oss hit eller dit; vi flyter rundt uten noe fast holdepunkt.

Når noen kristne mener at en homofil livsstil er greit, må vi spørre hvilket bibelsyn de har. Hvis en ikke tror at Paulus' brever er å betrakte som Guds ord, forstår jeg godt at en kan forsvare homofil praksis. Det er derfor viktigere å diskutere BIBELSYN enn å diskutere homofili. Kanskje Bjørn Olav kan skrive noen artikler om bibelsyn - hvis han ikke alt har gjort det, da. Denne bloggen er utrolig innholdsrik etterhvert.

Vi er vel alle enige i at kristendom handler om kjærlighet til alle mennesker. ("Elsk dine fiender!") Derfor er vi enige med Jesus når han ikke fordømmer kvinnen som ble grepet i eksteskapsbrudd (Joh 8), men han sa også "Gå bort, og synd ikke mer fra nå av!" (Joh 8,11) Spørsmålet blir da: Hva er synd? Synd er å bomme på målet, og målet er å følge Guds vilje i alle ting, istedenfor det en selv har lyst til. (Selvsagt greier ingen å følge Guds vilje i alle ting, men Gud kan hjelpe oss med dette.)

Siden jeg tror at hele Bibelen er Guds ord, må jeg tro at homofil praksis er synd. Men i den samme Bibelen leser jeg også at jeg skal elske alle mennesker. Det ønsker jeg virkelig å gjøre, og det er meget trist å lese det en homofil skriver i en annen kommentar her: "Jeg har tatt i mot slagene og sparkene, jeg har flyttet fra hjembygda mi for å behage homofobene, jeg har mistet jobber pga legningen min, og jeg er blitt mobbet gjennom hele barndommen og gjennom hele mitt voksne liv."

Ut fra Bibelen tror jeg at Gud har en annen plan for homofile enn at de skal praktisere sin legning. Likevel bør homofile kunne forvente at kristne er gode mot dem, og respekterer dem for at de velger å leve slik de gjør.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Bjørn Olav sa...

Undrende

Det er vel ingen tvil om at det er politisk korrekt i Norge i dag og støtte de homofile. Det er det du høster heder og ære for, og det er ikke måte på hvilket storartet og storsinnet menneske du da er. Da er du en sann humanist, som kjemper for menneskelige rettigheter, er progressiv og en god kristen. I motsetning til disse kristenkonservative mørkemennene, bakstreverske og intollerante.

Ordet "hersketeknikk" er et annet av disse nye moteordene, som bevisst brukes for å stemple en meningsmotstander. Ser du at ordet hersketeknikk nettopp kan brukes for å herske over andres meninger? De som ikke er politisk stuerene.

Bjørn Olav sa...

Leif Erik

Takk for at du bringer debatten tilbake på sporet! Jeg er enig med deg i at i bunn og grunn handler dette om nettopp bibelsynet. Har tenkt på at jeg med tid og stund skal skrive noe mer utfyllende om det, enn det jeg har gjort til nå.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
KuleKnut sa...

Bibelsyn er et utrolig interessant tema ja, fått skrevet litt om det hadde vært bra! Man kan jo undre seg over hvorfor noen ting så lett kan "bortforklares" og andre ting ikke. De som har klapperslanger på møtene i USA mener hardnakket de er Bibeltro, sjøl om ungene deres blir bitt og dør, (mark 16.18) ingen av de som kaller seg Bibeltro i Norge gjør noe lignende. For ikke mange hundre år siden ble folk som hevdet jorden var rund brent på bålet av Bibeltro mennesker, og vi veit det har skjedd ufattelig mange ekstreme overgrep med Guds Ord som alibi. Lista er milelang av eksepmler på ting man kan forsvare ut fra Bibelen og ting man av diverse grunner plutselig har valgt å se bort fra. Hele veien i gjennom historien og fortsatt den dag i dag blir Bibelen brukt til å forsvare onde handligner, og det gjelder ikke bare Bibelen, etter som jeg har skjønt er vel også Koranen utsatt for samme behandling.

Er det ikke sosiologi vi egentlig snakker om i mange tilfeller? Når alt kommer til alt handler det vel om tolkning og sunn fornuft? Eller ikke veit jeg. Den siste store, varme poteten før homodebatten var kvinnelige prester, men det er det ingen som snakker om nå selv om det var noe Paulus virkelig hadde en mening om i motsetning til homofili. Pauus mente mye om mangt, men det som lå på hans hjerte var etter som jeg har skjønt frelsen i Jesus Kristus og frihet fra synd og ikke at vi er låst i synd, lover og regler. Er det ikke et paradoks at vi ønsker å binde oss sjøl under de reglene Jesus fridde oss fra? jeg kjenner jo "Bibeltro" mennesker som har helt opp i våre dager et, jeg vil våge meg til å si, ekstremt forhold til hviledagen, mens det i Bibelen er flere eksempler på at Jesus bevisst bryter dette påbudet for å provosere på seg den tids bokstavryttere. Jeg opplever ofte dette meget mystisk og innkosekvent. Skal man følge Jesu eksempel må vi jo virkelig snu det meste vi gjør innenfor kirkeveggene helt på huet. Den delen av Bibeltroskap blir sjelden omtalt.

Jeg elsker Bibelen, seriøst ass, og personlig tror jeg Jesus bor inni meg. Der hverken Paulus eller noen andre av apostlene hadde noen Bibel å forholde seg til tror jeg også Guds Ord strekker seg langt ut over noen bokstaver i ei bok og inn til HJERTET der Gud har lagt sitt Ord ned og viser oss veien mens vi går. "Hans ord er lykt for min fot og lys på min sti" gjelder like mye for de som aldri har lest en Bibel vel?

Bare noen tanker inn i svarte natta fra en stakkars kunstner med insomnia og ringeklokke som snart durer.

Anonym sa...

Du sletter innlegg som er upassende. Jeg bare påpeker at du også uttryyker deg upassende, men du pakker det bare litt inn. I miljøet jeg går i der det på ingen måte politisk korrekt å støtte de homofile. Og homofile jeg kjenner til møter masse fordommer og vansker i livene sine på grunn av sin legning.

Bjørn Olav sa...

Kule Knut:

Protestantismens store utfordring og problem, er de mange splittelsene og meningene. Noe spøkefullt er det blitt sagt at om du møter tre baptister, så er det blant dem minst fem forskjellige meninger!

Jeg tror det er viktig å spørre seg hva som ligger i begrepet "apostlenes lære." Det er jo tydelig at de første kristne holdt "urokkelig fast ved apostlenes lære..." (Apgj 2,42) Judas snakker i sitt brev om "den tro som en gang for alle er blitt overgitt til de hellige" (Jud 3).

Ser man nøyere etter i Den Hellige Skrift så handler dette om: Jesu liv,soningsdød,Hans oppstandelse og himmelfart.

Så har vi den hjelp som finnes i våre tre oldkirkelige trosbekjennelser: den apostoliske, nikenske og athanasianske. Her finner vi et konsentrat av de viktigste sidene ved bibelsk lære.

Som "moderne" kristne lever vi på en måte i et slags vakuum, hvor vi tror at vi som lever nå har sett mer, enn de som har gått foran oss. Men de samme problemstillinger som vi står overfor, har kirken "kjempet" med før og kommet til avklaringer. Jeg blir mer og mer glad i, og takknemlig for, hva disse trosbekjennelsene inneholder.

Hva "klapperslangemenigheten" i USA angår, så er den også mariginal i amerikansk sammenheng.