lørdag, februar 23, 2008

Bønnelunsj med trossøsken


På formiddagen i dag var jeg med på den første bønnelunsjen i regi av Felleskomiteen på Gjøvik. Den siste lørdagen i måneden skal vi samles i pinsemenighetens lokaler til felles bønn for byen og distriktet. I dag var vi en fin flokk fra både Misjonsforbundet, Frelsesarmeen, Normisjon, Livets Senter, Josvakirken, pinsemenigheten og baptistene. Og det var så godt å be sammen! Vi ba en times tid, og så spiste vi sammen. Kombinasjonen var kjempeflott. Det sies mye om både bønn og måltider i Den Hellige Skrift! Jeg tror dette er en fin møteform, som forhåpentligvis vil gjøre det lettere for mange til å avsette disse to formiddagstimene en gang i måneden for å be sammen. Det er den amerikanske pastoren og bønnelederen Francis Frangipane som skriver: "Det vil kreve en samlet menighet fra hele byen for å vinne krigen om byen. Våre anstrengelser vil ikke stanse flodbølgen av økende ondskap i våre byer hvis vi, som er Kristi menighet, isolerer oss fra hverandre." Det er også Frangipane som definerer "Herrens hus som den levende, forenede og bedende byens menighet." Jeg tror Herren fryder seg over dette initiativet. Det er en del av oppfyllelsen av Jesu egen bønn: "Jeg ber ikke bare for disse, men også for dem som ved deres ord kommer til tro på meg, at de alle må være ett, likesom du, Far, i meg, og jeg i deg - at også de må være ett, likesom vi er ett." (Joh 17.20-22)

8 kommentarer:

Anonym sa...

Flott å høre at dette var så bra. Jeg hadde veldig vondt av å skulle vært der, men det ble ikke slik i dag. Bra at dette skal fortsette videre. Vi er tross alt mange som ber for Gjøvik i hver vår leir, men sammen er vi sterke! Vi trenger hverandre.
Var på et møte for en tid siden - husker ikke om du var der. Der kunne to stykker fra to forskjellige menigheter fortelle at Gud hadde gikk løfte om vekkelse i parken ved Rundkjosken. Denne vekkelsen skal bli så stor at politiet må ut for å dirigere trafikken i byen vår. Gir ekstra tillitt når det kommer fra to forskjellige mennesker som vanligvis ikke har noe spesiell omgang med hverandre.
Dette var moro å høre!

Bjørn Olav sa...

Ja, Turid, det var en kjempefin samling. Håper å se deg der neste gang! Interessant å høre om denne profetien. Vi får storme himmelen og be Gud om en gjennomgripende vekkelse i byen vår.

Anonym sa...

BjornOlav:
Tack for helsningen.
So herligt o hore,att ni i gjovik ska samlas islutet av varje manad o be!Jag tror att det er nagot som Gud elskar att kristna fran olika kyrkor samlas och ber om enighet rening och veckelse.I varan forsamling samlas vi en gang i manaden olika kyrkor och ber for Staden,och det kenns bra.
Vet du bjornOlav,en veninna till min datter,hon har det so besverligt.For det forsta,hon er svenska,har varit gift med en jag tror han er Amerikan,men dom er skilda.Sedan so deras datter {4 ar} har en sykisk sjukdom antagligen.Sedan inte nog med det,Nu fick min datter hora fran henne,att hennes mor har cancer.BJornOlav jag lider med henne so mycket.Hon ska kanske aka med Marcos och mej hem till sverige.SO,BjornOlav hjelp mej och be for henne,och att jag for vara i Guds vilja,och vara lyhord vad Gud vill att jag ska gora och sega.
Det finns en sang som heter
:"Om jag kan hjelpa nagon pa min veg......"
Ja bjornOlav so roligt att hora att det har borjat bli var hemma.
Ha det so bra.Helsningar Karin

Anonym sa...

Jeg blir med på bønnelunsjen neste gang, og oppfordrer alle fra min menighet Sentrumkirken og andre menigheter til å satse på dette!

Bjørn Olav sa...

Karin. Jeg skal preke i to forsamlinger i morgen, og vi skal ta denne kvinnen med i våre forbønner.

Anonym sa...

Visstnok kom aldri Moody (eller var det Spurgeon?) til en by uten å være invitert av alle menighetene i byen.

Men hva består denne enheten i?

For manglende enhet har vel vært motivert utifra at man har følt at grunnlaget for enhet ikke har vært tilstede.

Var da i tillfellet det manglende enheten en feil?

Hvor går grensen mellom den pålagte enheten, og adskillelsen fra "vranglærerne"?


Betyr F. eks dette at man også må ha enhet med dem man ikke føler det er rett å ha enhet med?

Betyr dette at det å oppnå denne enheten også involverer å føre de som resten av kristenheten mener har plassert seg selv utenfor enheten inn igjen i "den apostoliske lære"?


Det er mange slike spørsmål som fort dukker opp i mitt hode når det snakkes om enhet, og da særlig i forbindelse med Jesu yppersteprestelige bønn:


"...Jeg ber ikke bare for dem, men også for dem som gjennom deres ord kommer til tro på meg. 21 Må de alle være ett, slik du, Far, er i meg og jeg i deg. Slik skal også de være i oss, for at verden skal tro at du har sendt meg. 22 Den herlighet du har gitt meg, har jeg gitt dem, for at de skal være ett, slik vi er ett: 23 jeg i dem og du i meg, så de helt og fullt kan være ett. Da skal verden skjønne at du har sendt meg, og at du elsker dem slik du har elsket meg. 24 Far, du har gitt meg dem, og jeg vil at de skal være der jeg er, så de får se min herlighet, den herlighet du har gitt meg fordi du elsket meg før verdens grunnvoll ble lagt. 25 Rettferdige Far, verden kjenner deg ikke. Men jeg kjenner deg, og disse vet nå at du har sendt meg. 26 Jeg har gjort ditt navn kjent for dem og skal fortsatt gjøre det, for at den kjærlighet du har hatt til meg, kan være i dem, og jeg selv kan være i dem.»"

Mvh.
Lars

Anonym sa...

Utrolig bra tiltak. Gjøvik trenger virkelig forbedere!

KuleKnut

Anonym sa...

Lars,
det at alle er enige om å invitere enn predikant har etter som jeg kan forstå kristen enhet lite eller ingen ting å gjøre med den enhet Jesus ba om i Joh. 17.

Det synes som vi tenker nokså likt om mange ting?

Enhet, må begynne i det små, i gjensidig kjærlighet og ansvarlighet for hverandre. Er det f.eks. enhet i menigheten hvis noen er lever i overflod, og andre på et livsødelggende eksistensminium?