onsdag, februar 13, 2008

Tar vi vare på Guds ord?



Lukas gjenforteller en historie hvor en kvinne kommer med følgende utsagn om Jesus: "Salig er det morsliv som bar Deg, og de bryster som ammet Deg!" Til dette svarer Jesus:

"Mer enn det: Salige er de som hører Guds Ord og tar vare på det!" Luk 11,28

Jeg føler en slik takknemlighet til vår himmelske Far for at Han har gitt oss Sitt Ord. Og jeg tror at Bibelens budskap er boktavelig sant. En av årsakene er vår Herre Jesu Kristi eget vitnesbyrd. For en Jesu disippel er Jesu lære den høyeste autoritet som en kristen kan påberope seg. Jesu syn på Skriften må derfor også være det syn Hans tjenere har. Det finnes jo ikke noe større vitne om Skriftens natur enn Han som døde og sto opp igjen fra de døde. Hvis vi godtar Jesu Kristi lære, må vi også godta vår Herres lære om Bibelen.

Og vi har mange klare og krystallklare uttalelser av Jesus om Guds ords betydning. Ifølge Jesus selv er Skriften guddommelig åpenbaring. Det Skriften sier, sier Gud.

"For sannelig sier Jeg dere: Før himmel og jord forgår, skal ikke den minste bokstav eller en eneste tøddel av loven forgå, før alt er oppfylt!" (Matt 5,18)

"Skriften kan ikke gjøres ugyldig." (Joh 10,35)

Jesus har satt sitt autoritetsstempel på hele Bibelen. For meg er det mest overbevisende argument for Bibelens verbalinspirasjon, det faktum at Jesus selv betraktet og handlet Skriften ut fra dette syn. Jesus trodde og lærte at Skriften var ufeilbar, og Han betraktet den som guddommelig autoritet og som den endelige domsstol i alle spørsmål. Den måte Han siterte Skriften på, viser dette med all tydelighet. Stadig stilte Han spørsmål som: 'Har dere ikke lest?' eller Han sa: 'Det står skrevet!'

For Jesus er Bibelen en historisk bok, og dens åpenbaring er fra Gud. Du finner ikke et eneste eksempel på at Han setter spørsmålstegn ved dens guddommelige autoritet.

Det er også interessant å merke seg at Jesus aldri setter Skriften til side til fordel for et møte med Gud, slik mange forsøker å gjøre i dag. Man prøver å løsrive Gud fra Skriften. Det fører bare på villspor! For Jesus selv var Skriften middelet til og prøven på dette møtet med Gud. Hans egen innstilling til Skriften tilkjennegav fullstendig tiltro. Det som er skrevet, skal vi tro på og lyde.

Det finnes knapt noe vakrere syn enn en slitt Bibel.

Ingen kommentarer: